Kunstig intelligens kan sætte fart i udviklingen af lægemidler - men branchen mangler specialisterne

Digitaliseringen skaber større og større behov for kompetencer inden for kunstig intelligens (AI) på tværs af en række forskellige produktionsområder i lægemiddelbranchen. En IDA-konsulent peger på netværksgrupper som en mulig vej til et AI-job.

7. jul 2022

Mikroskopi, kunstig intelligens, laser og MS: Forskerteam på KU kan nu undersøge kræftceller i detaljer

I fire trin kombinerer forskere mikroskopi, AI, laser og massespektroskopi for at tilrettelægge skræddersyet kræftbehandling.

19. maj 2022

Alzheimers: Dansk algoritme forudsiger, hvordan proteiner klistrer sammen i hjernen

Proteiner skærmer sig i små dråber inde i cellerne og udfører arbejde, der er svært at se. Nyt værktøj skal få indblik i arbejdet og afsløre, når det somme tider går galt.

7. feb 2022

Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?

AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?

4. jan 2022

Dansk professor har testet Googles nye proteinfoldningsværktøj: »AlphaFold virker ekstraordinært godt«

I sommer lancerede ­Google-selskabet DeepMind et værktøj, der på kort tid kan forudsige et proteins 3D-struktur med stor nøjagtighed. Danske forskere har nu testet det.

29. dec 2021

AI-medicin klar til kliniske forsøg på mennesker

På kun et år er det lykkedes en britisk start-up-firma og japansk medicinalfirma at få et præparat mod OCD klar til kliniske forsøg. Opskriften er kunstig intelligens.

31. jan 2020

Goodbye Watson: Novo dropper samarbejde med IBM's kunstige intelligens

IBM's kunstige intelligens var udset til at styrke udviklingen i Novo Nordisk, men nu ophører samarbejdet i en tid, hvor kritikken af Watson er svær at overhøre.

22. nov 2019 2