Skader på dødsdømt dæmning opdaget tre dage før kollaps

Først to dage efter virksomhederne bag et dæmningsbyggeri i Laos opdagede, at en dæmning var ved at kollapse, begyndte de at evakuere beboere i risikozonen. Myndighederne ventede endnu en dag.

31. jul 2018 1

Usikre klimaprognoser kræver flytbare huse

Fremtidens klimaforhold er så svære at spå om, at ­Foreningen af ­Rådgivende Ingeniører overvejer, om man skal til at bygge fleksible, flytbare bygninger med kortere levetid.

11. apr 2018 8

Kommuner skal afgøre sager om kystbeskyttelse uden om staten

Et nyt lovforslag vil betyde, at grundejere fra september kun behøver søge kystbeskyttelse hos kommunen. Tidligere har borgere måttet henvende sig til både kommunen og Kystdirektoratet.

15. mar 2018

Ugens debat: Skal drænrør som kystsikring testes igen?

Opfinderen Poul Jacobsens drænrør skal endnu en gang testes som middel til kyst- beskyttelse, efter at alle Folketingets partier, undtagen Enhedslisten og Alternativet, har sat 10 mio. kr. af til formålet. På ing.dk fremkaldte den nye bevilling til de omdiskuterede drænrør heftig debat – læs et uddrag her.

17. feb 2018 19

DF sikrer drænrørsopfinder 10 mio. kr. til nye forsøg

Drænrørsopfinderen Poul Jacobsen får endnu en chance for at få testet effekten af sine omdiskuterede drænrør.

8. feb 2018 101

Vejsalt sender regnvandsprojekter på glatis

Mange kommuner ­investerer i adskillelse af regn- og spildevand. Men brugen af vejsalt kan spolere ­gevinsten ved klimatilpasningstiltag.

6. dec 2017 18

Politisk flertal: Kystsikring bør ikke være op til kommunerne

Et flertal af Folketingets partier vil have staten til at spille en større rolle i kystsikringen. Rød blok foreslår en fond, men Dansk Folkeparti kan ikke se, hvor pengene skal findes.

21. nov 2017 10

Derfor dræner skybrudstunneler budgettet

Tre skybrudstunneler i hovedstaden bliver 800 mio. kr. dyrere end forventet. Spildevandsselskaber og kommuner bør lære af sagen, påpeger forsker.

19. nov 2017 11

Efter valgkampen venter vandkampen

ANALYSE: Usikkerhed om, hvor meget kommunerne, staten, grundejerne og vand­forbrugerne skal betale for klimatilpasning, sætter projekterne i stå.

17. nov 2017 1

Gigantisk dige skaber splid i synkende Jakarta

Indonesien er i gang med første fase af et op til 250 milliarder dyrt digeprojekt i Jakarta-bugten. Planen skal mindske oversvømmelsesrisikoen i den synkende storby, men møder modstand fra fiskere, Jakartas kommende guvernør og hollandske ngo’er.

25. sep 2017