Skuffet forsyningsselskab: »Jeg har svært ved at tro på, at geotermien har en fremtid i Danmark«

Geotermi er kun nævnt med en enkelt sætning i regeringens nye energiaftale. Samtidig dumper Energistyrelsen teknologien i ny rapport.

24. jun 2020 1

E.on planlægger fem geotermiske anlæg i Malmø inden 2028

Selskabet er i øjeblikket igang med at testboringer og forventer at kunne levere den første geotermiske fjernvarme i 2022.

3. mar 2020 16

Hovedstadsområdets fjernvarmeselskaber dropper udvikling af geotermi

Private selskaber må på banen for at bringe teknologien videre, siger selskaberne. Tilbage står et slidt anlæg på Amager.

28. maj 2019 5

Maersk-selskab vandt geotermi-licens - men konkurrent kan stadig løbe med aftalen

Energiministeriet har tildelt A.P. Møller Holding Invest IV licens til at etablere geotermiske anlæg i Aarhus og Aalborg. Aalborg Forsyning kan dog stadigvæk skrive kontrakt med andre selskaber.

15. apr 2019 2

Mærsk-selskab tæt på geotermi-tilladelser i Aalborg og Aarhus

Energistyrelsen har anbefalet at give A.P. Møller Holding geotermiske licenser i Aalborg og Aarhus, men en tysk konkurrent stadig forsøge at vinde udbud af varmekontrakt med Aalborg Fjernvarme.

4. apr 2019 2

Viborg betalte millioner for ingenting: Nu sender Aalborg 100 MW geotermi i udbud

Der er yderst blandede erfaringer med geotermi landet over. Bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning håber, at såkaldt turnkey-løsning minimerer den økonomiske risiko for selskabets kunder.

25. feb 2019 15

A.P. Møller vil bore efter grøn fjernvarme

Selskabet ser stort potentiale i geotermi og vil tilbyde kommuner med egnet undergrund geotermisk varme til en fast lav pris, der kan konkurrere med prisen på varme fra afgiftsfri biomasse.

19. jun 2018 31

Se, hvordan saltvand kan levere strøm til geotermianlæg

Det vand, der hentes op i geotermianlæg for at levere varme, er salt. Så salt, at et nyt projekt med Danfoss-formand Jørgen Mads Clausen i spidsen nu vil producere elektricitet ved hjælp af osmose på basis af vandet. Se her, hvordan det skal foregå.

29. apr 2016 16

Danfoss-boss: Geotermi­vand er den tredje vedvarende energiform

I dag åbner et forsøgsanlæg ved Sønderborg, hvor et nyudviklet osmoseanlæg skal trække energi ud af det salte geotermivand.

29. apr 2016 62

Søkabel en realitet: Briterne henter varme fra Island

Island og Storbritannien indgik i går en aftale, der bl.a. omfatter etableringen af verdens hidtil længste søkabel.

1. jun 2012 13