EU: Genanvendelse kan ikke dække hele efterspørgslen på emballage

Europa-Kommissionen vil indføre nye obligatoriske mål for genanvendelse af emballage. Men det har sine begrænsninger, og det vil ikke kunne dække 100 procent efterspørgslen, lyder vurderingen.

6. jul 2022

7500 ton dansk olieplatform hugget op: Størstedelen genanvendes

Mandag kunne M.A.R.S i Frederikshavn sætte flueben i feltet ud for nedbrydning af den 7.500 tons tunge platform, Tyra Vest. 97 procent af materialet er sendt til genanvendelse.

27. jan 2022 6

Møjsommeligt sorterede silde- og syltetøjsglas ender ofte som skodprodukter

20 og 25 procent glasaffald har så ringe kvalitet, at det ikke kan genanvendes. Problemet er hjemmesorteringen.

4. nov 2021 39

Efter eksplosion: Pyrolysefirma lukker fabrik

De rigtige fabrikker er alligevel snart klar. Så der er ingen grund til at genstarte prototypen, der nedbrændte efter en eksplosion.

27. okt 2021 4

Kraftig eksplosion på pyrolysefabrik: »En menneskelig bøf«

En voldsom eksplosion på Waste Plastic Upcyclings fabrik i Odsherred Kommune blæste endevæggen ud og forårsagede efterfølgende en omfattende brand. Årsagen er formentlig ilt i en pyrolysereaktor.

21. okt 2021 11

Problemer med plast og tekstiler kan vælte tilliden til affaldssortering

Det går fint med at genanvende pap og ­metal. Det ser straks mere sort ud for plast- og tekstilaffald samt mælkekartoner, vurderer eksperter.

15. okt 2021 9

Verdens første genanvendelige vinge til havvind kommer fra Aalborg

En ny resin med et ‘lille twist’ har muliggjort verdens første kommercielle, fuldt genanvendelige havvindmøllevinger, hævder Siemens Gamesa.

9. sep 2021 15

Rapport: klimaaftryk fra europæisk privatforbrug kan og bør halveres

Ifølge Det Europæiske Miljøagentur kan mere gennemsigtige forsyningskæder og bæredygtige handelsaftaler halvere udledning af drivhusgas fra euroborgernes privatforbrug.

2. sep 2021

Google vil udvinde sjældne jordarter af brugte harddiske: Dansk kemiforsker er skeptisk

Kritisk mangel på sjældne jordarter som neodymium og dysprosium får nu Google til at eksperimentere med genanvendelse af udtjente harddiske. Pilen peger mod dansk vindmølleproduktion.

4. aug 2021 3

Plastgenanvendere stejler over udsigten til tomme mælkekartoner

Der er lagt op til, at det skal være tilladt at blande fødekartoner med plast- og metalaffaldet i indsamlingen. Det huer absolut ikke Plastindustrien, der er trætte af, at plastaffaldet bliver set som en »skraldespand« for andre fraktioner.

7. dec 2020 9