Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nyt trick bringer forskere et skridt nærmere den kunstige bøf

Harvard-forskere har skabt et stykke kød, der minder om en saftig bøf af ko eller kanin. Metoden minder om en candyfloss-maskine.

5. nov 2019 16

Spørg Fagfolket: Er kapsler med fiskeolie lige så nyttige som fisk?

En læser vil gerne høre, om omega-3-kapsler er en god substitut for rigtig fisk, da undersøgelser har været skeptiske. Professor fra DTU Fødevareinstituttet kigger på tingene.

13. maj 2019 15

Spørg Fagfolket: Når der overhovedet noget koffein med ud i en espresso?

Det går hurtigt at lave en espresso, og eftersom det tager tid at trække koffein ud, betyder det så, at der næsten ikke er noget koffein i espresso. Det svarer Copenhagen Coffee Lab på.

30. mar 2019

Biokemisk gennembrud kan føre til nye dufte, smagsstoffer og medicin

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet har fundet ud af, hvordan man manipulerer med vigtige kulstofforbindelser. Det kan bringe nye smagsindtryk til såvel mad som tandpasta.

27. dec 2018 5

Flyvende drivhuse skal dyrke tomater i miljøer som på Månen og Mars

To drivhuse med tomatfrø bliver opsendt til lavt jordkredsløb mandag aften sammen med kunstig urin, bakterier og alger for at simulere madproduktion i baser på Månen og Mars. Missionen er drevet af dansk udstyr.

3. dec 2018 3

Spørg Fagfolket: Er æggehvider ernæringsmæssigt ligegyldige?

Er æggehvider andet end luft og ligegyldig smag? Det svarer ernæringsforsker fra KU på.

4. okt 2018 13

Spørg Scientariet: Hvordan ved en gærcelle, om den er alene?

En læser interesserer sig for ølbrygning og den mængde næring, som gærcellerne spiser undervejs. Men forholder gærcellen sig til, om der er andre celler til stede? Det svarer to professorer i systembiologi på.

23. aug 2018

Bevilling på 80 mio. kr. til DTU vækker undren – Christiansborg har kontaktet statsrevisorerne

Pengene skulle gå til en bygning til det veterinære beredskab, men bygningen er droppet. Hvordan er pengene så brugt, spørger politikerne – som aftalt, mener DTU.

27. dec 2017 5

Spørg Scientariet: Kan lakridsbolsjer holde mig vågen?

En læser syntes bedre at kunne holde sig vågen til forelæsningerne på Tyrkisk Peber. Hvordan kan det være? Det svarer søvnforsker på.

20. dec 2017 2

Morgendagens sunde frikadelle får et strejf af rug og ærter

Plantefibre tilsat færdige kødprodukter gør fødevaren mere mættende, viser dansk forsøg om fødevarers effekt på appetitregulering.

1. dec 2017 17