Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup

Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.

19. sep 2021

Forskere bag ny rapport: Luftforurening koster milliarder af leveår

Hvis alle lande nedbragte luftforurening med fine partikler til WHO’s anbefalede grænseværdi, så ville verdens befolkning samlet set leve 17 milliarder år mere, skriver to forskere bag ny rapport.

4. sep 2021 14

Syv alvorligt forgiftet på teknisk universitet i Darmstadt

Det ligner et giftattentat mod ansatte og studerende. Kriminaltekniske undersøgelser peger på et stof, der bruges til plastikproduktion og sælges ulovligt som rusmiddel.

27. aug 2021

Stenalderkost kan reducere diabetikeres risiko for hjerte-kar-sygdomme

En ny undersøgelse fra Umeå Universitet har undersøgt, hvordan en palæo-diæt, også kaldet stenalderkost, kan reducere niveauet af triglycerider i blodet hos mennesker med type 2-diabetes. Reduktionen ser ikke ud til at have relation til vægttabet, som kosten også fører til.

13. aug 2021 3

Ny israelsk medicin: 9 ud af 10 coronapatienter forlod hospitalet inden for 5 dage

Når et sygdomsforløb med covid-19 ender fatalt, så er det ofte forbundet med cytokinstorme. Et israelsk medikament, der skal inhaleres en gang om dagen i fem minutter, målrettet menneskekroppens cytokiner, viser tæt på perfekte resultater.

12. aug 2021 8

Har du styr på stratocumulus- og cumulusskyer? Så vil NASA gerne have din hjælp

NASA inviterer hverdagens skyeksperter fra hele kloden til at bidrage til forskningen om jordens atmosfære. Det gør de gennem det crowdsource baserede program, CLOUD GAZE.

11. aug 2021

Forskning: Kaffe reducerer risikoen for kroniske leversygdomme

Tre - fire kopper om dagen giver størst forebyggende effekt.

23. jun 2021 4

Kunstige diamanter er hårdere end de naturskabte

En kunstig diamant eksisterer kun i få nanosekunder. Alligevel var det nok til at forskere for første gang kunne måle hårdheden med lydbølger.

18. jun 2021 2

Forskere debatterer istidsdyr og universets endeligt i Søndermarken

Var det mennesker eller klimaet, der tog livet af de store dyr? Ender universet som et omvendt Big Bang, i varmedøden eller bliver det revet i stykker? Det kan du blive klogere på ved den videnskabelige festival Bloom Under the Oak i Søndermarken i København.

17. jun 2021

Skader fra underernæring gives videre til børn

Skader på tarmbakterier forårsaget af underernæring overføres fra mødre til nyfødte og medfører alvorlige konsekvenser for børns udvikling, indikerer resultaterne fra et internationalt forskningsprojekt.

15. jun 2021