Forskere lokker MRSA i dødsfælde med dopede peptider

Ved at tilsætte særlige peptider er forskere lykkedes med at fordoble effekten af udfordret antibiotikum mod MRSA.

23. nov 2021

Vi er alle dårlige til at navigere gennem byen

Når vi skal navigere gennem en by, forsøger vi at holde vores destination umiddelbart foran os. Men det fører ikke til den korteste rute.

27. okt 2021 10

Svensmark har undersøgt geomagnetiske storme: Solen påvirker klimaet mere, end vi har troet

Med målinger fra NASA-satellitter har Henrik Svensmark og kollegaer fra DTU Space og Hebrew University of Jerusalem for første gang nogensinde kvantificeret, hvor meget geomagnetiske solstorme påvirker Jordens såkaldte energibalance. Resultatet kan medføre ændringer af klimamodellerne.

22. okt 2021 23

Værd at vide: Vand er den mærkeligste af alle væsker

Vand består af to forskellige faser – en let og en tung – hvis forhold varierer med temperaturen. Det store uafklarede spørgsmål er, om det har biologisk betydning.

14. okt 2021 3

Sikkert og vist: Videnskabens forklaringer på naturens orden og uorden

Ingeniøren lancerer ny serie i anledning af det danske og det internationale videnskabsår i 2022.

3. okt 2021 1

Ny frysemetode kan give en årlig elbesparelse på 6,5 mia. kWh

Med inspiration fra metoden bag transporthåndtering af organer til transplantationspatienter har forskere fundet frem til en ny måde, hvorpå vi kan nedfryse fødevarer og samtidig gøre et gevaldigt indhug i udledningerne forbundet med nedfrysning.

24. sep 2021 23

Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup

Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.

19. sep 2021

Forskere bag ny rapport: Luftforurening koster milliarder af leveår

Hvis alle lande nedbragte luftforurening med fine partikler til WHO’s anbefalede grænseværdi, så ville verdens befolkning samlet set leve 17 milliarder år mere, skriver to forskere bag ny rapport.

4. sep 2021 14

Syv alvorligt forgiftet på teknisk universitet i Darmstadt

Det ligner et giftattentat mod ansatte og studerende. Kriminaltekniske undersøgelser peger på et stof, der bruges til plastikproduktion og sælges ulovligt som rusmiddel.

27. aug 2021

Stenalderkost kan reducere diabetikeres risiko for hjerte-kar-sygdomme

En ny undersøgelse fra Umeå Universitet har undersøgt, hvordan en palæo-diæt, også kaldet stenalderkost, kan reducere niveauet af triglycerider i blodet hos mennesker med type 2-diabetes. Reduktionen ser ikke ud til at have relation til vægttabet, som kosten også fører til.

13. aug 2021 3