Nyt studie: Avancerede briller lader farveblinde se farver - også uden brillerne på

Farveblinde testpersoner i et mindre forsøg fik forbedret deres evne til at skelne mellem røde eller grønne nuancer ved hjælp af nogle særlige briller - også efter de stoppede med at bruge brillerne.

17. jul 2020

Mundaflæsning kan forbedre lydoplevelsen for høreapparatbrugere

Med store mængder data fra et kamera og kunstig intelligens har forskere taget et skridt på vejen for at gøre livet lettere for mennesker med høreapparat. Samtidig er de kommet et skridt nærmere løsningen på et velkendt problem for høreapparatbrugere.

17. jul 2020

Forskere og nobelprisvindere opfordrer: Inficér testpersoner med covid-19

Over 100 forskere opfordrer i et åbent brev til, at man begynder at inficere testpersoner med covid-19 for at fremskynde en vaccine - de har allerede fundet over 2000 frivillige. Det er dog ikke uden risiko mener institutleder, men en enkelt dansker har meldt sig alligevel.

16. jul 2020 12

Derfor dufter soltørret vasketøj bare bedre

Forskere fra Københavns Universitet undrede sig over, hvorfor vasketøj tørret udenfor i solen dufter bedre, og det har de udgivet et videnskabeligt studie om. Når du lader solen tørre dit vasketøj udendørs, så udskilles der stoffer der giver minder om kardemomme, citrus og roser.

14. jul 2020 4

Metal-nanopartikler fundet i 3-årigs hjerteceller: Det haster med at nedbringe skadelig forurening

Fundet af metalpartikler inde i hjertet på en tre-årig dreng fra Mexico City indikerer, at hjertesygdom allerede begynder tidligt i livet.

7. jul 2020

200 millioner år gammel virus kan have skabt menneskers langtidshukommelse

Virussen kan have muteret sig til det arc-protein, der muligvis har været skyld tilblivelsen af langtidshukommelsen.

11. jun 2020

Forskere vil tilbage til laboratorierne: Vi risikerer at miste resultater, der kan afhjælpe pandemier

I et åbent brev til regering og Folketing efterlyser forskere fra DTU og flere universiteter retningslinjer for, hvordan den naturvidenskabelige forskning kan komme tilbage til laboratorierne. Rektorkollegiet og DI bakker op om professorer.

18. maj 2020

Tidligere forårsvarme øger træers sårbarhed over for frost

Klimaforandringerne får våren til at komme tidligere til Europa. Det får træerne til at springe ud før tid - og udsætte sig selv for store skader, når sen forårsfrost sætter ind, viser nyt internationalt studie.

14. maj 2020

Jens Ramskov får H.C. Ørsted-medalje

I 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen går H.C. Ørsted Sølvmedalje for kun tredje gang til en videnskabsjournalist.

14. maj 2020 37

Britiske embedsmænd ønsker at droppe landets eget satellit-projekt

Trods store udgifter har projektet ikke kastet noget resultat af sig.

14. maj 2020 4