Spørg Fagfolket: Hvorfor er grøntsagsskuffen placeret nederst i køleskabet?

En læser undrer sig over, at grøntsagsskuffen er placeret i bunden af køleskabet, hvor der er køligst. Det burde ikke være nødvendigt.

18. dec 2020 17

Spørg Fagfolket: Bliver olien i nødder beskadiget ved ristning?

En læser vil gerne vide, om nødder egentlig kan tåle at blive ristet. Det svarer professor i fødevarekemi på.

14. dec 2020

Spørg Fagfolket: Kan jeg koge A38 i kartonen eller frigiver den skadelige kemikalier?

En læser er stødt på en opskrift, der kræver kogning af mælkeprodukter i kartonen, men er det en god idé at gøre? Det svarer Forbrugerrådet Tænk Kemi på.

11. okt 2020 6

Spørg Fagfolket: Hvordan undgår jeg frossen sprut i fryseren?

Det er julefrokosttid, og der skal øl og snaps i fryseren, men hvad kan man egentlig smide i fryseren eller sætte ud i sneen, uden at det går ud over indholdet?

15. dec 2019 14

Spørg Fagfolket: Indtager vi mikroplast gennem de fisk, vi spiser?

En læser er bekymret for, at mikroplasten i verdenshavene ender i vores maver, når vi spiser fisk. Professor fra DTU Aqua har haft plasten under mikroskopet.

17. jun 2019 7

Spørg Fagfolket: Tager tænderne skade af danskvand?

En læser undrer sig over, om man bare kan drikke løs af danskvand, eller om emaljen tager skade af kulsyren. Det svarer lektor fraTandlægeskolen på.

19. maj 2019 4

Spørg Scientariet: Kan man drikke vand, der har stået i mange år?

En læser vil gerne kende forskellen på frisk og dovent vand og høre til holdbarheden. Det hjælper professor i fødevarekemi med.

26. nov 2017 14