Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde

Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.

16. jun 2021 16

FN-rapport: Husholdninger står for størstedelen af verdens madspild

I 2019 gik 931 millioner tons mad til spilde, viser en ny rapport fra FN.

5. mar 2021 7

Regeringen vil øge krav til virksomheders CO2-rapportering

Det er ifølge Erhvervsministeriet »for tidligt at svare på«, om et krav til standardiserede CO2-nøgletal i virksomheders årsrapporter kommer til at omfatte værdikædeemissioner. Enhedslisten vil have ufravigelige krav til, at alle emissionerne fra værdikæden skal rapporteres.

24. feb 2021 3

Mørketal i fødevaregiganters klimaregnskab: Oplyser kun en tredjedel af udledningen

Det er ikke imod reglerne, når Danish Crown ikke rapporterer værdikædeemissioner. Og det er problematisk, lyder det fra professor, som efterlyser skærpede krav.

17. feb 2021 26

Rapport: Plantebaseret kost er helt afgørende for at redde det globale dyreliv

Et skift til plantebaseret kost vil kunne redde truede dyrearter, viser ny rapport.

4. feb 2021 52

Aarhus-forskere slår fast: Du redder ikke klimaet ved at spise økologisk

Klimabelastningen fra økologisk kost er stort set den samme som fra konventionelt dyrket mad. Der er til gengæld store CO2-besparelser at hente, hvis man skifter mellem fødevaregrupper og eksempelvis dropper kødet.

16. okt 2020 9

Hård kritik af ny artikel om oksekød: Forskernes resultater er ikke retvisende

Ny videnskabelig artikel, som forskere fra Aarhus Universitet og DTU har udarbejdet, nedtoner klimaeffekten af mindre oksekød i kosten og undlader helt at sammenligne med en rent vegetarisk kost.

21. sep 2020 8

Forskere: Ministers soja-ambition er ingen garanti mod skovrydning

Fødevareministeren vil have, at den danske import af sydamerikansk soja til Danmark er ‘afskovningsfri'. Men det er ikke nogen garanti mod mindre afskovning i verdensdelen, fortæller forskere.

2. jul 2020 7

Tyske forskere: Vores mad tærer på kloden – men vi har løsningen

Det nuværende fødevaresystem kan kun brødføde omkring 3,4 milliarder mennesker uden at tære på klodens miljømæssige kapital. Men det er muligt at omlægge den globale fødevareproduktion, så 10 milliarder mennesker kan få mad og drikke, uden at klima- og miljømæssig påvirkning af kloden.

22. jan 2020 10

Danskere får dobbelt dosis dioxin

Dioxin i fisk og mælk kan medvirke til nedsat sædkvalitet og skade udviklingen af børns hjerner.

20. aug 2019