Nye studier afslører Tollundmandens sidste måltid: »Detaljegraden er bemærkelsesværdig«

Nye detaljer om Tollundmandens sidste måltid er kommet frem, efter at Silkeborg Museum har gennemført den hidtil mest dybdegående mave- og tarmundersøgelse af det 2400 år gamle moselig.

21. jul 2021 4

Bakterier omdanner plastik til vanilje-smagsstof

Normalt kan brugt PET-plast kun omdannes til nye plastprodukter. Med en ny metode vil forskere nu omdanne affaldet til smagsstoffet vanillin, som bruges i kosmetik og fødevare.

14. jun 2021

Rotteforsøg viser: Sukker i barndommen svækker hukommelsen som voksen

Forklaringen kan være en tarmbakterie, og forsøget ligger i forlængelse af andre resultater, der fortæller om tarmfloraens store indflydelse på vores liv.

20. apr 2021 5

Tilsat sukker fordobler kroppens egen produktion af fedt

I den forsøgsgruppe, der havde fået fruktose, fortsatte den overaktive fedtproduktion i flere timer efter sidste måltid eller indtag af tilsat sukker.

7. apr 2021 25

Værsgo og spis: Husholdningsfilmen ryger med ned

Russiske og indiske forskere har udviklet film til mademballage fremstillet af en spiselig biopolymer.

24. mar 2021

Kød øger risikoen for hjertekarsygdomme, diabetes og lungebetændelse

I et nyt studie har en gruppe britiske forskere fundet sammenhænge mellem regelmæssigt indtag af kød og risikoen for alvorlig sygdom.

3. mar 2021 63

Rapport: Plantebaseret kost er helt afgørende for at redde det globale dyreliv

Et skift til plantebaseret kost vil kunne redde truede dyrearter, viser ny rapport.

4. feb 2021 52

Svampe i kosten øger optagelsen af D-vitamin

Et nyt forskningsprojekt har fundet endnu flere fordele ved at spise svampe.

4. feb 2021 20

Danske tomater klimasviner otte gange mere end sydeuropæiske

Drivhuse bruger energi og madspild taler for at anvende forarbejdede tomatprodukter uden for sæsonen.

6. jan 2021 52

Hård kritik af ny artikel om oksekød: Forskernes resultater er ikke retvisende

Ny videnskabelig artikel, som forskere fra Aarhus Universitet og DTU har udarbejdet, nedtoner klimaeffekten af mindre oksekød i kosten og undlader helt at sammenligne med en rent vegetarisk kost.

21. sep 2020 8