Verdens største rigmænd skyder penge i kødalternativ baseret på vulkan-svamp

Svamp fra vulkanske kilder har fået investorer som Bil Gates, Jeff Bezos og Al Gore til at spytte kraftigt i kassen hos virksomhed bag kødfrie produkter.

11. jul 2021 252

Bøffen vokser uden en lyd: Verdens første fabrik til kunstigt kød

Svin, lam og kylling. Israelsk virksomhed vil producere 500 kg. kød i laboratoriet om dagen.

28. jun 2021 9

Spørg Fagfolket: Kan jeg træne laktosetoleransen op igen?

En læser har ikke trukket mælk i et halvt år, og nu kan han ikke tåle det. Men kan evnen trænes op igen? Det svarer lektor på KU på.

16. maj 2021 5

Rotteforsøg viser: Sukker i barndommen svækker hukommelsen som voksen

Forklaringen kan være en tarmbakterie, og forsøget ligger i forlængelse af andre resultater, der fortæller om tarmfloraens store indflydelse på vores liv.

20. apr 2021 5

Tilsat sukker fordobler kroppens egen produktion af fedt

I den forsøgsgruppe, der havde fået fruktose, fortsatte den overaktive fedtproduktion i flere timer efter sidste måltid eller indtag af tilsat sukker.

7. apr 2021 25

FN-rapport: Husholdninger står for størstedelen af verdens madspild

I 2019 gik 931 millioner tons mad til spilde, viser en ny rapport fra FN.

5. mar 2021 7

Kød øger risikoen for hjertekarsygdomme, diabetes og lungebetændelse

I et nyt studie har en gruppe britiske forskere fundet sammenhænge mellem regelmæssigt indtag af kød og risikoen for alvorlig sygdom.

3. mar 2021 63

Rapport: Plantebaseret kost er helt afgørende for at redde det globale dyreliv

Et skift til plantebaseret kost vil kunne redde truede dyrearter, viser ny rapport.

4. feb 2021 52

Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver agurkeskiver hårde i vand?

En læser undrer sig over en mærkelig effekt, som vand tilsyneladende har på agurkeskiver. De bliver nærmest hårde. Forskere fra KU Food forklarer hvorfor.

1. jan 2021 2

Spørg Fagfolket: Hvorfor falder franskbrødet sammen i ovnen?

En læser undrer sig over, at brødet først hæver inde i ovnen og nogle minutter senere ser ud til at falde sammen. Lektor på KU Food forklarer, hvad der sker.

7. nov 2020 4