Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Spørg Fagfolket: Kan man selv dyrke bakteriekulturen til den svenske specialitet Långfil?

En læser husker de dejligt barndomsbesøg hos mormor i Sverige, hvor morgenmaden bestod af syrnet Långfil. Kan man selv lave det? Ja, det kan man. Chefkonsulent i Mejeriforeningen giver opskriften.

5. dec 2019 2

Spørg Fagfolket: Hvordan piller man rejer på maskine?

En læser undrer sig over, hvordan man kan hive skallen af en lille reje på maskine. SeaPeeler, som laver den slags maskiner, svarer på spørgsmålet.

26. nov 2019 5

Spørg Fagfolket: Hvordan er kærnemælk fremstillet?

En læser forsøger sig med at lave kærnemælk, men det bliver til tykmælk i stedet. Hvad er det for et trick, mejerierne benytter sig af? Det svarer Mejeriforeningen på.

24. okt 2019 2

Spørg Fagfolket: Skal vanddampe i supermarkedet få frugten til at dufte bedre?

En læser troede, at befugtningsanlæg i supermarkedet var der, så frugt og grønt holdt sig bedre, men har nu hørt, at det er et trick for at sprede duften af frugt. Coop er blevet forelagt spørgsmålet.

6. okt 2019 9

Fødevare­sensor skal forebygge madspild

Med en fødevaresensor baseret på nano-cantilever-teknologi vil startup- virksomheden Aminic gøre det muligt at måle frisk­heden af kød og fisk helt nøjagtigt.

30. sep 2019

Spørg Fagfolket: Hvorfor er flaskevand så ufatteligt dyrt?

En læser undrer sig over de høje priser på flaskevand vs. lave priser på discountcola. En kandidatstuderende fra USA har set på tingene.

29. sep 2019 25

Nature-forskere: Her er gevinsterne ved at droppe alt kød i USA

USA kan frigive landbrugsområder på syv gange Danmarks størrelse og spare klimaet for 280 mio. ton CO2, hvis de dropper kødet, lyder det fra amerikanske forskere.

8. aug 2019 95

Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver hårdkogte æg blålige?

En læser vil gerne vide lidt mere om æggefarver, der skifter under kogningen. Det svarer Danske Æg på.

23. jun 2019 1

Spørg Fagfolket: Hvorfor er æggeskallen nogle gange svær at få af?

En læser undrer sig – og er måske lidt irriteret – over, at skallen på ægget nogle gange hænger ekstra godt fast. Brancheforeningen Danske Æg forklarer, hvad ægget har gang i.

12. jun 2019 16

FN-udstilling fokuserer på den teknologiske kamp mod sult

Udryddelsen af sult i 2030 kræver ikke bare mad – teknologiske svar på en lang række udfordringer er nødvendige, viser FN’s World Food Programme på udstilling, du kan se på Respond Festival 6.-8. juni.

1. jun 2019 2