Verdens kraftigste elbiloplader står ved et storcenter i Bergen

Energiselskabet Eviny mener, det vil give mening at tilbyde højere ladeeffekt andre steder end langs vejnettet.

3. dec 2021 2

Fagligt talt: Behovet for kantstensladere kan reduceres markant

I dag bliver der installeret mange AC-ladestandere langs med fortovene i de større byer. Men det er en dyr og besværlig løsning for brugerne, skriver elektroingeniør Andreas Barnekov Thingvad, som har en bedre løsning.

30. nov 2021 77

BMW-tal bekræfter mistanke: Plug-in hybridbiler er ikke grønne

Over 60 procent af de danske BMW-ejere lader deres plug-in hybridbiler dagligt, lød det fredag fra BMW. Men bilernes strømforbrug indikerer, at de i praksis ikke er grønne.

29. nov 2021 38

Elteknik-firma i kamp for at få elbiler: »Vi har brugt utroligt mange kræfter på det«

I 2019 vedtog elteknikfirmaet Elcon, at man ville være CO2-neutrale i 2030. Det krævede indkøb af eldrevne servicevogne. Det blev en omstilling med mange uventede udfordringer.

25. nov 2021 1

Faktatjek gennemhuller Skat: Plug-in biler kører IKKE grønt

En beregning på baggrund af tal fra Skatteministeriet viser, at f.eks. en Ford Kuga kører to tredjedele af tiden på benzin.

24. nov 2021 49

Fremtidens mobilitet er elektrisk: Store krav til batterier og effektelektronik

Ekspert i industriel elektronik tror på, at øget samarbejde mellem universiteterne kan give nye start­ups på et felt i stor forandring.

23. nov 2021

Boom i salget af elbiler i sigte: Europa bagud på et væsentligt punkt

Salget af elbiler stiger og bilproducenter forventer at sælge 40 mio. elbiler årligt i 2030. Det viser nye rapport som er udarbejdet for COP26. 100 lande, regioner, byer og virksomheder er nu gået sammen om at udfase benzin- og dieselbiler senest i 2040

11. nov 2021 15

Vi tester: Er Citroën Ami løsningen på nærtransport?

Franske Citroën har præsenteret et nyt køretøj som de tror, kan løse en hel række transportudfordringer i byerne som “last-mile-delivery”, hjemmehjælpere og delebilsordninger. Vi har prøvekørt Ami.

8. nov 2021 35

Plugin-hybrider storsælger trods deres ikke særligt grønne klimaaftryk

Rabatten på bilerne udgør i år mere end den samlede støtte til vindmøller og solcelleanlæg, selv om undersøgelser viser, at de kan svine mere end fossile biler.

1. nov 2021 43

Lang ventetid på lynladere: Udstyr samler støv på lageret

Ladeoperatører kan vente op mod et år på at få tilsluttet en ladestander, lyder det fra brancheforening. Vi er ramt af den perfekte storm i øjeblikket, siger netselskab.

27. okt 2021 37