Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Dansk Miljøteknologi: Vandsektoren skal være energi- og klimaneutral

Vi skal præsentere en samlet plan for en energi­neutral vandsektor på verdenskonference i oktober 2020, mener direktør.

31. jan 2019

Danske vandværker indfører vandingsforbud

Flere vandværker har svært ved at følge med, når vi i sommervarmen drikker, bader og vander løs for at holde os selv og haven på toppen. Derfor beder de nu danskerne fokusere mindre på plænen, så der er nok vand til os alle.

7. jun 2018

Baggrund: Sådan skal Miljøstyrelsen finkæmme drikkevandet for mikroplast

En national undersøgelse skal kortlægge omfanget af mikroplast i det danske drikkevand. Resultaterne fra screeningen er klar til sommer, men kan ikke med sikkerhed sige noget om, hvor plaststykkerne kommer fra.

14. feb 2018

Ny målemetode skal afsløre mikroplast i drikkevandet

En ny målemetode udviklet af forskere fra Aarhus Universitet skal hjælpe Miljøstyrelsen med at kortlægge omfanget af mikroplast i vores postevand.

13. feb 2018 2

Nu skal det opklares: Hvor bliver mikroplasten fra bildæk af?

Teoretiske beregninger viser, at 60 procent af al mikroplast på land stammer fra bildæk, men ingen har målt partiklerne i vandet. Nu skal metoderne forbedres.

10. jan 2018 4

Nu gælder de nye drikkevandsregler – men branchen savner vejledning

De omdiskuterede ændringer i drikkevandsbekendtgørelsen træder i kraft fredag. Men på trods af at Miljøstyrelsen meddeler, at de vil vejlede om implementeringen af ændringerne, har branchen endnu ikke modtaget noget. Danva kalder det 'problematisk'.

26. okt 2017 1

EU-lande blokerer for ny godkendelse af Roundup-stof

Et mindretal af EU's lande har i dag blokeret for en forlængelse af tilladelsen til at bruge glyphosat. EU-Kommissionen vil nu forsøge at få opbakning til at forlænge tilladelsen for en kortere periode.

25. okt 2017 29

Politikere: »God, borgerlig-liberal politik« at fjerne krav om vandkontrol

Ønsket om et godt helbred må være incitament nok til at få foretaget de kontrolprøver af drikkevand, som fra på fredag ikke længere vil være et krav fra myndighederne. Det mener Liberal Alliances miljøordfører.

25. okt 2017 17

EU kan trække tæppet væk under nye danske drikkevandsregler

Miljøstyrelsen begrunder de stærkt kritiserede ændringer af drikkevandsbekendtgørelsen med krav i et EU-direktiv. Men det selvsamme direktiv står over for en revision, som kan trække det i den modsatte retning af de ændringer, Danmark nu gennemfører.

24. okt 2017 4

Miljøstyrelsens forsvar for nye regler om drikkevand bliver stemplet som politisk spin

Miljøstyrelsen udsendte i sidste uge en pressemeddelelse med et forsvar for de ændringer af drikkevandsbekendtgørelsen, som møder kritik i hele branchen. Men også selve pressemeddelelsen får nu kritik.

17. okt 2017