Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Spørg Fagfolket: Er mælk ikke lige så klimabelastende som kød?

En læser undrer sig over, at oksekød konstant er under luppen, når vi taler klimabelastende fødevarer. Men mælk kommer jo også fra køer?

11. aug 2019 60

Spørg Fagfolket: Udleder man CO2, når man spiser sukker?

En læser vil gerne vide, om man udleder CO2, når man spiser sukker, og hvordan man i givet fald udregner det. Lars Klingenberg har taget lommeregneren frem.

28. apr 2019 29

Spørg Fagfolket: Kan vi redde klimaet med spejle i rummet og aerosoler i atmosfæren?

En læser vil gerne vide, om vi kan nå at redde Jorden, hvis vi bruger geoengineering? Lektor på DTU Kemiteknik vurderer muligheden.

16. apr 2019 14

Spørg Fagfolket: Kan man afhjælpe klimaforandringer ved at gensplejse planter?

En læser vil gerne vide, om man kan få planter til at optage mere CO2, så de kan modvirke menneskers forurening? Det svarer professor fra Københavns Universitet på.

3. feb 2019 9

Spørg Fagfolket: Hvornår bliver min sodavand hurtigst flad?

Flere læsere spørger til bobler i sodavand. Forsvinder bruset hurtigere ved specifikke temperaturer og ved forskellige håndteringer? Lektor på DTU Kemiteknik svarer.

14. okt 2018 6

Spørg Scientariet: Er det usundt at have planter i soveværelset?

En læser er i tvivl, om hun skal smide sine planter i soveværelset ud, fordi de bruger ilt og udvikler skimmelsvampe. Professor på KU svarer.

2. apr 2018 13

Spørg Scientariet: Kan man fjerne CO2 med kunstig fotosyntese?

En læser vil gerne vide, om man kan efterligne planternes fotosyntese og bringe balance i naturen. Professor på KU giver et svar.

8. mar 2018 7