Kæmpebrand har raseret kinesisk skyskraber

En 42 etager høj skyskraber brød fredag eftermiddag i brand i storbyen Changsha i Kina. Foreløbigt ingen meldinger om dødsfald eller brandårsag

16. sep 2022 6

Plan for forstærkning af Bellahøjhuse skal forhindre progressivt kollaps ved brand

Fire af Bellahøjhusene er ikke tilstrækkelig brandsikre på grund af synder fra opførelsen. Nu har KAB fået godkendt en plan for forstærkning.

14. jul 2022 1

Den endelige konklusion på storbrand i Vanløse: 4 alvorlige byggefejl bærer skylden

Brandsikringen i etageejendommen Grøndalsbo overtræder den oprindelige byggetilladelse, og renoveringen 65 år senere gjorde det kun værre.

20. jun 2022 5

Indsatschef på den store Vanløse-brand: 'Branden hoppede over brandmuren. Det har jeg ikke oplevet i mine 25 år i beredskabet'

Hverken vinden eller de huller, der efter branden kunne ses i brandmuren, er nok til at forklare den ekstremt hurtige brandspredning både vertikalt og horisontalt eller, at flammerne så hurtigt kunne passere brandmuren i den brand, der 25. marts totalskadede 90 lejligheder i Vanløse.

6. apr 2022 20

LEDER: Byernes gamle brandfælder skal frem i lyset

1. apr 2022 2

Danmarks største boligselskab tilbyder eftersyn af brandsikring efter brand i Vanløse

Boligselskaber går brandsikkerheden på deres boliger efter i sømmene efter storbranden i Vanløse.

31. mar 2022 4

Fagfolk er rygende uenige om farligheden af skumisolering

Selv om isolering med skumplast er lovligt at bruge, mener forskere fra DTU Byg, at brandrisikoen er så stor, at det udelukkende bør bruges i terrændæk. Men det er for snæversynet mener DBI og en brandrådgiver.

2. feb 2022 4