Er jaguaren køretøj eller kattedyr? Algoritmer pulser CO2 ud for at forstå vores sprog

Når forskere i maskinlæring og algoritmer verden over udvikler deres algoritmer, sker det med en enorm mængde beregninger og et tilsvarende stort el-forbrug.

13. jun 2019 2

Data kan være nøglen til energieffektivisering i små virksomheder

Potentialet for elbesparelser i de små og mellemstore virksomheder er stort. Med data fra Datahubben udvikler et Elforsk-projekt et nyt værktøj.

26. feb 2019

Grønt vækstteam: Øget digitalisering og testfaciliteter er vejen frem

Regeringens vækstteam har afleveret ti anbefalinger til regeringen om, hvordan danske virksomheder fortsat kan være globalt førende i at levere ressourceeffektive grønne løsninger.

31. jan 2019

Vandspild stoppes med data fra gamle rør

Fejl kan opdages hurtigere med fjernaflæste målere, hvor forbruget registreres med langt kortere intervaller. Ny Kamstrup-software skal reducere vandspild

20. apr 2018 2

Energinet tester deling af eldata i Europa med blockchain

Forbrugere skal nemmere og mere sikkert kunne dele data om strømforbrug med en tredjepart. Lige nu tester Energinet en blockchain-løsning med estiske Elering.

15. mar 2018

Nu kan du få lokal vejrudsigt for 10.000 steder i Danmark – DMI forklarer hvordan

Fremover dækker DMI Danmark med lokale vejrudsigter for 10.000 steder i landet. De vejrdata, der bruges til at lave prognoserne er de samme som før, men visningen skal give brugerne en mere præcis oplevelse af vejrudsigten.

14. feb 2018 2

Læsernes ideer: Åbne vejrdata vil give boost til dansk forskning

DMI frigiver kostbare vejr- og klimadata i de kommende år. Det kan sætte skub i brugen af åbne data i Danmark lyder det fra forskere og Ingeniøren-læsere, der har masser af ideer.

30. jan 2018 2

Kom med dit bud: Hvad kan vi bruge nye, gratis vejrdata til?

Regeringen afsætter 82 millioner kroner til at gøre DMI's meteorologisk data gratis over de kommende år. Men hvad kan man bruge data om vejr, klima og hav til?

29. jan 2018 17

Energinet.dk frigiver data: Følg danskernes energiforbrug i går, nu og i morgen

Med Energidataservice kan enhver få indsigt i historisk og nutidigt energiforbrug, hvorvidt strømmen er fra sol, vind eller andre kilder, og hvor meget CO2-udledning, der følger med.

17. jun 2017 19

Programmør: Giv energidata fri og hjælp den grønne omstilling på vej

FOLKEMØDE: Er strømmen grøn eller sort, og hvem bruger hvor meget el hvornår? Luk op for energidata, så vi kan træffe bedre omstillings-beslutninger, lød det fra brugere af energidata på Folkemødet.

16. jun 2017