Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nyt gennembrud øger metal-luft-batteriers levetid

En oliebarriere mellem anode og elektrolyt kan løse stor udfordring med lovende aluminium-luft-batterier, viser forskere fra MIT.

9. nov 2018 13

Hør ugens podcast om global opvarmning, nye batteriteknologier og liv i universet

Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, sætter i denne uge fokus på ny og mere præcis viden om den såkaldte klimafølsomhed, som angiver relationen mellem CO2-koncentration og temperaturstigning. Ingeniørernes løn er også på programmet sammen med ‘The Jesus Battery’ og en meteorit med byggestenene til liv.

19. jan 2018 1

Forskere vil optimere flowbatterier til energilagring i stor skala

Flowbatterier har potentiale som centralt værktøj til lagring af energi. Men det kan betale sig at optimere teknologien og finde en erstatning til vanadium.

5. dec 2017 25

Batterier fryses i nitrogen for at finde mikroskopiske fejl

En nobelprisvindende metode kan give svar på, hvorfor lithium-ion-batterier svigter. Det indebærer, at de skal fryses og undersøges på atomart niveau.

22. nov 2017 1

Norsk søgræs skal øge kapaciteten i batterier

En stribe norske forskningsinstitutioner er gået sammen om at benytte alginat fra søgræs til at stabilisere silicium i batterier så meget, at det kan gøre det muligt at lagre mere strøm i litium-ion-batterier.

16. okt 2017 1

Ny metode kan gøre genopladelige zink-luft-batterier rentable

En ny katalysator kan ændre, hvor effektive, store og dyre batterier skal være i fremtiden. Et nyt fund kan gøre lithium overflødigt i mange batterier, da forskere har fundet en løsning på zink-luft-batteriers største problem.

17. aug 2017 2

Kratersøer kan gemme store mængder lithium

Det øgede behov for lithium til batteriproduktion har fået forskerne til at lede efter nye steder at udvinde det lette metal - og de har kastet deres øjne på supervulkaner.

16. aug 2017 3

Dansk forskningssucces: Kan se reaktioner inde i batterier - mens de er i brug

DTU Energi har fundet en ny metode til at studere de elektrokemiske reaktioner, der finder sted inde i batterier, mens de sker. Forskerne mener, at de nye observationsmuligheder kan være med til at gøre fremtidens batterier mere sikre og holdbare.

10. aug 2017

Nikkel og zink udfordrer lithium-ion-batterier

Sikkerhedsproblemerne med lithium-ion-batterier får forskerne til at søge efter alternativer, hvor velkendt batteri­teknologi optimeres.

30. apr 2017 19

Kemikerne kæmper med holdbarheden for batterier

Batteriers ydeevne stiger og stiger – det kniber mere med holdbarheden.

13. feb 2016 7