Overophedning kan være skyld i brand i Tesla-batterianlæg i Californien

I denne uge brød et af Teslas californiske energilagringsbatterier i brand. Udløste lukkede veje og ‘bliv inden døre’-ordre fra brandvæsnet.

23. sep 2022 17

Mørkt eller vindstille: Gigantbatterier redder elnettet når vedvarende energi svigter

Svage elnet og vedvarende energi gør kæmpebatterier til en god forretning i Californien og Australien. I Danmark er det et særsyn.

23. sep 2022 75

Elbilsbatteri oplades til 80 procent på fem minutter

Det israelske batteriproducent StoreDot har på livevideo vist, hvordan deres batterier kan oplades fra 0-80 procent på fem minutter. Måske det kan løse en del af opladningsproblemet.

12. maj 2022 18

Varmebatteri klar til test: Lagrer overskudsvarme og VE langt bedre end tidligere

Et saltbaseret batteri fra Eindhoven University of Technology kan lagre varme til senere brug næsten uden tab og står over for sine første tests i private hjem.

4. maj 2022 52

Portugal udvider litium-produktion trods voldsom lokal modstand

Den portugisiske regering giver grønt lys for udvinding af litium seks nye steder. Det skal sikre råmaterialer til europæiske batterifabrikker og mindre afhængighed af Chile og Kina. De berørte kommuner er i oprør.

10. feb 2022 19

Genbrugte litium-ion-batterier præsterer bedre end nye

Bilindustrien har længe haft forbehold over genbrugte litium-ion-batterier. Det er der dog ingen grund til, viser ny research.

5. nov 2021 10

Nye batterier kan forbedres med træfibre

Amerikanske forskere har brugt cellulose til at lede ioner i fremtiden solidstate-batterier.

25. okt 2021

Tidens tand slider mere på batterier end mange små op- og afladninger

DTU-forskere har over fem år fulgt kapaciteten i elbiler, der bruges til regulering af elnettets frekvens, såkaldt Vehicle-to-Grid (V2G). Konklusionen er klar: Batteriets alder har større betydning, end hvor ofte det er blevet op- og afladet.

25. aug 2021 10

Brand i Tesla-batteripark slukket efter tre dage

Knap havde batteriparken Victorian Big Battery registreret sig som energioperatør i den sydaustralske stat Victoria, før to af parkens batterier brød i brand.

2. aug 2021 36

Nyt solid state-batteri kan op- og aflades 10.000 gange

Ved at opdele elektrolytten i tre lag af forskellige materialer, har forskere fra Harvard University løst et af de største problemer for solid state-batteriers holdbarhed.

18. maj 2021 8