Livsforlænget batteri øger driftstiden for pacemakers med 50 procent

Forskere fra universitetet MIT i USA har fundet en metode til at lave ikke-genopladelige batterier med omkring 50 procent længere levetid end tidligere.

9. nov 2022

Papirbatteri aktiveres med to vanddråber

Batteriet kan muligvis blive et mere miljøvenligt alternativ til traditionelle batterier i små engangs-elapparater, som ofte ikke bruges helt op

3. aug 2022 3

Nyt batteri indeholder kontroversielt affald: Lader op af sig selv og holder 28.000 år

Allerede næste år kan batterier produceret af genanvendt grafit fra atomreaktorer ramme markedet, hævder virksomheden bag.

29. apr 2022 15

Stanford-forskere hævder at forlænge lithium-ion-batteriers liv med 30 procent

Et forskerhold opdagede, at de kan få inaktivt lithium til at ‘krybe som en orm’, indtil det igen når ud til batteriets anode.

10. jan 2022 3

140 meter langt: MIT-ingeniører producerer verdens længste fleksible batteri

Holdet fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) bag et nyudviklet 'fiber-batteri' hævder at kunne producere det fleksible, mikrometer-tynde batteri i kilometerskala, hvilket åbner op for at kunne 3D-producere batterier i alle slags former.

26. dec 2021

Solid state-batteriet kan revolutionere elbilerne: Nu bygges fabrikkerne

Pilotanlæg, der senere skal udbygges til at masseproducere solid state-batterier, kan stå færdige allerede i år.

31. aug 2021 9

Ny Samsung telefon overopheder på fly efter landing

En Samsung Galaxy A21 overophedede på et Alaska Airlines fly efter landingen og tvang passagerne ud i evakuering via ramperne.

26. aug 2021

Producent hævder »gennembrud« for natrium-ion-batterier: SDU-forsker er kritisk

Leder af Center for Industriel Elektronik på SDU, Thomas Ebel, udtrykker en vis skepsis for, om CATL’s nye natrium-ion-batteri virkelig er det »gennembrud«, som batterivirksomheden selv hævder. Han anser dog overordnet batteriteknologiens potentiale for »enormt«.

10. aug 2021 9

Solidstate-batteri står foran muligt gennembrud

Et batteri med ekstrem højt energiindhold, hurtig opladning og lang levetid er kommet lidt tættere på. Dansk batteri-professor kalder amerikansk forsøg med batteri med fast elektrolyt meget lovende.

10. dec 2020 7

Kasserede lithium-ion-batterier udgør brandfare: »Det kan hurtigt blive ret voldsomt«

Stigende mængder af lithium-ion-batterier afleveret til genanvendelse udgør en voksende brandfare, og i Danmark er Stena Recycling blandt dem, der har mærket problemet. De har oplevet flere små brande forårsaget af selvantændte lithium-ion-batterier på deres sorteringsanlæg.

18. dec 2019 4