Forfatter bag omstridt notat slår sidste søm i kisten: Atomkraft i Danmark betaler sig ikke

Selv med fjernvarmeproduktion og højere kapacitetsfaktor er atomkraft i Danmark stadig for dyrt, viser beregninger fra lektor i energiplanlægning på Aalborg Universitet.

5. mar 2023 103

Hovedforfatter til atomkraft-notat svarer på kritik: 'Vi er glade for diskussionen'

Efter DTU-forsker har kritiseret flere fakta og antagelser i et notat fra 16 forskere i energiplanlægning og økonomi, svares der igen på kritikken.

2. nov 2022 113

Atomkrafts andel af verdens elproduktion falder til det laveste i fire årtier

Solceller og vindmøller har udkonkurreret atomkraft på globalt plan, konkluderes det i 2022-udgaven af World Nuclear Industry Status Report.

1. nov 2022 172

Forsker angriber notat om a-kraft i Danmark: 7 løse påstande og faktuelle fejl

»Det virker som om, at de ikke har forstået teknologien,« lyder det fra sektionsleder på DTU Fysik om notat fra 16 forskerkolleger, der vurderer, at atomkraft er en dårlig ide i Danmark.

27. okt 2022 122

Fra kulkraft til atomkraft: Ombygning og genbrug med stort klimapotentiale

Også store økonomiske besparelser og bedre luftkvalitet, fremhæves i ny rapport udarbejdet for det amerikanske energiministerium.

19. sep 2022 13

Fremtidens SMR'er producerer mere radioaktivt affald end konventionel atomkraft

Et nyt studie bringer dårligt nyt om små modulære reaktorer, også kaldet SMR’er, som fortalere har udråbt som atomkraftens nye ansigt.

2. jun 2022 56

Whistleblower: Sikkerhedsbrister, dårlig ledelse og selvmord plager verdens største fusionsreaktor

At Iter har sine store problemer er velkendt, men ifølge en tidligere kommunikationschef står det meget værre til end det, vi tidligere har hørt. Iters generaldirektør afviste at møde op i EU-udvalg for at svare på anklagerne.

1. mar 2022

PODCAST: Atomteori for begyndere

AFSNIT 6: At masse og energi er forskellige manifestationer af samme ting, kan være svært at begribe for en gennemsnitlig begavelse, erkendte Albert Einstein. Men vi vover pelsen og taler om universets mindste byggesten: atomer, elektroner og kvarker.

13. jan 2022

FN: Atomkraft udleder mindst CO2 af alle energiteknologier

Trods en klimaneutral elproduktionen udleder både atomkraft og vedvarende energi CO2 på tidspunkter fra vugge til grav. Men atomkraft udleder mindst, konkluderer FN's Økonomiske Kommission for Europa, UNECE.

24. nov 2021 63

Nazi-uran kan bidrage til bedre kontrol med atomvåben

Uran-kuber fra nazisternes atomvåbenprogram er blevet undersøgt med en ny analysemetode til at kortlægge oprindelsen af uran. Forskerne håber, at metoden kan hjælpe med stoppe smugling af nukleart materiale.

24. aug 2021 17