Spørg Fagfolket: Hvornår skal jeg vælge 5 GHz-tilslutningen på mit netværk?

En læser undrer sig over de to valgmuligheder, der figurerer, når han går på wifi. En 'almindelig' og en 5GHz. TDC NET forklarer forskellen.

14. dec 2022 16

Ny 26 GHz-antenne og Wi-Fi 6: I Parken knokler de med opgradering af netværk

Telefoner kan i fremtiden automatisk springe mellem 5G og Wi-Fi for at sikre den mest optimale netværksforbindelse i Danmarks største stadion, Parken, hvor der kan være op til 50.000 samlet på omkring 13.000 kvadratmeter.

29. mar 2022 2

S-togets signalsystem skal vælge ny radio: Valget står mellem wifi eller 5G

Banedanmark skal snart beslutte om S-togets signalsystem fortsat skal sende over wifi eller om man skal skifte til LTE/5G.

21. mar 2022 10

Danske antenner skal sikre wifi til internt fordrevne i Ukraine

Miwire fra Lyngby sender 80 retningsbestemte antenner til Ukraine, hvor de skal bruges til at etablere wifi-netværk for flygtninge.

9. mar 2022

Storstilet EU-projekt flopper: Kun seks danske kommuner har opsat wifi-hotspots

Trods ændringer af loven og et storstilet EU-støtteprogram, har kun seks danske kommuner etableret gratis wifi-hotspots med EU-støtte siden 2018.

14. feb 2022 1

Mere båndbredde over flere frekvenser: Næste generation wifi kan nå 30 Gbit/s

320 MHz-kanaler og muligheden for at bruge flere frekvensbånd samtidig er opskriften på at hæve wifi-hastigheden, så der sendes data 2,4 gange hurtigere end de hurtigste netværk i dag. Det betyder at næste generation - Wi-Fi 7 - rammer 30 Gbit/s i løbet af næste år.

24. jan 2022 3

Hjælp os: Hvor godt fungerer internettet i DSB’s tog?

Efter fem år og mere end en halv milliard kroner er der nu mobil- og wifi-dækning på 98,6 procent af de danske fjern- og lokalstrækninger. Men hvor god er forbindelsen egentlig? Det kan Banedanmark og DSB ikke fortælle detaljeret, og derfor spørger vi nu Ingeniørens læsere om hjælp.

21. dec 2021 15

Wifi på samme bånd som S-togets signalsystem: Kan ramme punktligheden

Banedanmark og Siemens har endnu ikke rykket S-togets signalsystem, og derfor overlapper det nu med nye ulicenserede frekvensbånd til wifi. Det kan ramme punktligheden på S-togene, men ikke sikkerheden, forsikrer Banedanmark.

19. dec 2021 11

Amazon vil forbinde hele villavejen i samlet netværk

Kollektivt netværk øger rækkevidde og datakapacitet på smart-home enheder, men risikoen for sikkerhedsbrud og personlig markedsføring ligger tæt ved.

1. jun 2021 4

Banedanmark: Dyrt og besværligt at gøre plads til nye wifi-kanaler

Det vil både kræve nyt udstyr og omfattende integration, hvis Banedanmark bliver bedt om at flytte det sendeområde man i dag bruger til S-togsnettets signalsystem for at gøre plads til en større udvidelse af det tilladelsesfrie sendeområde til wifi.

11. jun 2020 14