Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kan vi stole på medier og journalisters dækning, der lige nu kører for fuld fart, af coronaforskningen?

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Coronaforskningen kører lige nu for fuld fart, og i en artikel her på siderne spørges det i dag: Kan vi stole på coronaforskningen, der lige nu kører for fuld fart? De fleste mennesker læser give...

Kun Norge har lavere smittespredning end Danmark blandt 11 europæiske lande

Imperial College estimerer, at reproduktionfaktoren i Europa under et er reduceret med 64 pct. pga nedlukninger. Den mindste smittespredning i de undersøgte lande findes i Norge og Danmark. Sverige har den største smittespredning.

31. mar 2020 1

Medicinalbiologer: Her er redskaberne til at genåbne Danmark

Antistoftest kombineret med PCR-test kan holde styr på smittevejene, hvis vi tester så bredt som muligt, når samfundet skal genåbnes, mener flere eksperter.

31. mar 2020 4

Regioner er langt fra mål om 5.000 tests om dagen

Antallet af testede var omkring 1.000 om dagen i weekenden. Dem, der er relevante at teste, bliver testet, lyder det fra regionerne.

30. mar 2020

Forsvaret flyver med smitte-sikker kuvøse

Region og forsvaret går sammen om sikker transport i en smittetid.

30. mar 2020

Derfor går Danmark efter den ‘langsomme’ antistoftest

Storbritannien har investeret i hurtige priktest, der kan afgøre, om man har været smittet. Danmark vælger en mere langsigtet strategi, fortæller forsker.

30. mar 2020 3

Virusforsker fra SSI har fundet overraskende nem løsning på testproblem

Mange lande lider under manglen på testreagenser. Anders Fomsgaard fra Statens Serum kommer nu til undsætning med lavpraktisk løsning.

27. mar 2020 16

Seruminstituttet på vej med Covid-antistoftest

Allerede næste uge kan SSI være klar til at teste folk for antistoffer og dermed sige, hvem der allerede har været smittet.

27. mar 2020 2

Regioner er klar til at teste flere tusinde danskere dagligt for corona

Genbrug af materialer, der hidtil har været en mangelvare, er blandt årsagerne til, at tre regioner nu kan stille med en samlet testkapacitet på 4.500 om dagen.

26. mar 2020 10

Modelberegninger af epidemiens omfang er endnu meget usikre

Ny analyse viser, at smitteraten er faldet, men der er store usikkerheder forbundet med at beregne den kommende udvikling.

26. mar 2020 12