Frekvensdeling skal afhjælpe spektrum-knaphed

Massiv mobil og trådløs datatrafik presser frekvensbåndene i en sådan grad, at EU-Kommissionen nu lægger op til, at frekvenserne i højere grad skal deles.

5. sep 2012

Forskere vil udvikle 5G-telefoni ved ekstremt høje frekvenser

I jagten på spektrum til næste generations mobildata-teknologi bevæger forskere sig nu rigtigt langt op i frekvenserne for at finde plads til 5G, der kan give 1.000 gange højere datahastigheder end 4G.

24. jul 2012 12

Rygsæk med røntgensyn gør overvågning mere diskret

Engelske Cambridge Consultants har indbygget deres radar-overvågningsteknologi ind i en rygsæk, der gør det muligt at registrere, hvad der foregår bag en mur, bare man læner sig op ad den.

13. jun 2011

Radarchip giver smartphones supersyn

Norsk radarchip er første skridt til fremtidens smartphones med indbygget nærradar. Det kan for eksempel bruges til daglig healthcare og til sikkerhedsformål.

1. maj 2011 20

Fejlbehæftede personsøgere koster menneskeliv på hospitalerne

På flere danske hospitaler har kommunikationssystemerne svigtet, så alarmer til akutlægerne ikke er nået frem. Det kan have kostet flere patienter livet, viser en ny rapport.

20. apr 2011

Endelig: Trådløs overførsel af HD-video direkte til fladskærmen

Nyt chipsæt fra Samsung gør det muligt at overføre HD-video direkte fra videokameraets SD-kort til en fladskærm ved hjælp af trådløs USB.

6. sep 2010

Danmark halter teknologisk efter USA, Sverige og Norge

Ifølge en ny undersøgelse må Danmark se sig slået af lande som USA, Norge og Sverige, når det gælder brug af teleteknologier.

11. feb 2010 6

Sony klar med 560 Mb/s trådløs dataoverførsel

Tokyo: Den har været længe på vej, men nu er Sony klar med TransferJet, der lover trådløs dataoverførsel med hastigheder på op til 560 Mb/s - men afstanden er begrænset til bare tre centimeter.

1. dec 2009 3

Bluetooth dropper Ultra Wide Band

Gruppen bag Bluetooth vil ikke benytte same teknologi som trådløs USB til en kommende højhastighedsstandard. Det er endnu et søm i UWB's ligkiste.

2. nov 2009

Ny bredbåndschip efterligner det menneskelige øre

Ved at scanne 3.500 parallelle frekvenser på én gang har amerikanske forskere fået strømforbruget i en ny chip til trådløst bredbånd ned på blot én procent af traditionelle chip.

4. jun 2009 6