Vindmøllebranchen vokser i udfordret marked

Branchestatistikken for 2016 viser stigninger over hele linjen. Branchen beskæftiger nu 32.898 fuldtidsmedarbejdere, omsatte for 118 mia. kr. og eksporterede teknologi og ydelser for 56 mia. kr. i 2016.

12. jun 2017

Big data smører forsyningskæden

Der er store muligheder for at optimere forsyningskæden i de voksende bunker af data, som virksomhederne opsamler. En algoritme kan forudsige efterspørgslen på et produkt, eller hvornår kunden skal udskifte en reservedel.

21. apr 2016 1

Du ka' få bask med Klask

Anders Jørgensen

Illustration: Privatfoto Tømrer Mikkel Bertelsen har fået fod under opfinderdrømmen med brætspillet Klask og den friske licensaftale med finsk producent. Andelen i tømrervirksomheden er solgt, og ...

Kronik: Vindbranchens underleverandører er nødt til at samarbejde

6. nov 2014

Hvor køber man et godt gadeskab ?

Poul-Henning Kamp

Jeg skal bruge ét gadeskab, dvs. sådan en metal eller plastikkasse der graves ned langs veje til indkapsling af kabler og elektronik. De eneste ultimative krav er at skabet skal kunne aflåses og a...

Banedanmark ånder lettet op: Repareret server klarede S-togsmyldretid

Efter at Siemens har udskiftet en del af hardwaren i den ene af de to servere, som Banedanmark kontrollerer S-togsnettet med, gled morgentrafikken glat.

18. mar 2014 1

Konkurs hos Pihls stålleverandør rammer fire københavnske prestigebroer

Pihls konkurs rammer nu også deres underleverandør VSB Industri i Randers, som selv må erklære sig konkurs. Det kan gå ud over Nordea Fondens Cirkelbro og brodækkene til broerne over Christianshavns Kanal.

10. okt 2013 4

Efterlysning: Souriau hunstik

Poul-Henning Kamp

Vi bringer en efterlysning: Datamuseum.dk mangler et hunstik til det her hanstik: Illustration: Privatfoto Historien er at stikket sidder på den originale "NIMBI" tavle, blandt verdens første de...

Australsk mineselskab: Vi forhandler med danske partnere om Grønland-projekt

Greenland Minerals & Energy ligger allerede i forhandlinger med Vestas, FL Schmidt og Grundfos om en af verdens største multiminer på Kvanefjeld.

19. apr 2013 5

Kronik: Det haster med certificering af danske stålentreprenører

11. apr 2013