Trods års indsats er intet ændret: Mere end 2.000 STEM-studerende siver det første år

Alle mangler specialister inden for it- og ingeniør­videnskab. Ikke desto mindre har vi de seneste ti år levet med et konstant og højt frafald på første år af bacheloruddannelser på området.

24. jun 2022 12

'Mesterlære': Mangel på arbejdskraft tvinger virksomheder ud på nye veje

SMV’er som Beckhoff Automation efterspørger hjælp til at efteruddanne medarbejdere i funktioner, de har svært ved at skaffe folk til.

4. maj 2022 3

Bygningsingeniør jonglerer med en kvart milliard kroner: HD har styrket hans faglighed

Der er ikke meget økonomisk teori på bygnings­ingeniøruddannelsen. Derfor er HD et godt ­supplement for Asbjørn ­Shannon, som styrer et byggeprojekt i Ørestad.

28. apr 2022

Udflytningsplan sætter spørgsmålstegn ved væksten

Thomas Damkjær Petersen

Den politiske udflytningsplan er en barriere for virksomhedernes efterspørgsel på STEM-uddannede Timingen af udflytningsudspillet fra regeringen sidste år kunne tolkes som et tiltag rettet mod det...

Formand for IDA om ny studiepladsaftale: 'Som at spille uafgjort'

STEM-uddannelserne slipper for nedskæringer, men ifølge IDA-formand skal der mere end en nulsumsløsning til.

22. mar 2022 2

Danske universiteter stopper omgående alt samarbejde med Rusland

De otte universiteter i Danmark slutter sig til andre, danske autoriteter i at tydeligt fordømme invasionen af Ukraine ved straks at standse samarbejdsaftaler med russiske institutioner.

1. mar 2022

DTU Byg og Elektro lukker: Betoninstitut kalder det »dybt problematisk«

Omorganiseringen af DTU, der blandt andet indebærer etableringen af fem, centrale institutter på DTU, vil ikke resultere i mindre fokus på byggeri eller elektronik, ligesom de vigtigste forbindelser mellem forskellige fagområder vil fortsætte, udtaler rektor på DTU, Anders Bjarklev.

21. feb 2022 1

Samråd om flytning af studiepladser: Tvivlsomt vidensgrundlag og underfinansiering

Flere politikere savner fortsat tal undersøgelser, der kan understøtte den politiske aftale ’bedre muligheder for uddannelse i hele Danmark.’

9. feb 2022 2

Unge om udflytning af studiepladser: Forskere og studerende flytter ikke med

I dag skal forskningsministeren forsvare planen om udflytning af studiepladser. De studerende får sidste ord i debatten inden mødet.

8. feb 2022 2

I Odense vil man uddanne pædagoger i videnskab og teknologi

Som en del af Odense Kommunes projekt Børnene i Robotbyen, der indtil nu har været fokuseret på skolebørn, vil man nu sætte gang i en efteruddannelse af pædagoger, som skal gøre dem i stand til at inddrage eksperimenter med teknologi og naturvidenskab i pasningen af de små børn.

7. feb 2022