Skanska slår fast: Højhastighedsjernbane mellem Göteborg og Stockholm kan bygges på ni år

En højhastighedsforbindelse mellem Göteborg og Stockholm til godt 150 milliarder danske kroner kan blive en realitet på bare ni år, viser ny rapport fra Skanska Sverige.

19. feb 2021 17

Efter løs trailer på Storebælt: Nu skal farlige vindforhold på broen gennemanalyseres

Efter Storebælts-ulykken beviste DTU-ekspert, at vind kan vælte en trailer af en lommevogn. Nu er han hyret til en vindanalyse af togtrafik på broen, som har været syltet siden 2019.

15. feb 2021 11

DSB-leverandører anker dom for snyd med IC3-dele

Efter syv års retssag dømte Sø- og Handelsretten kort efter nytår den tyske motorproducent Deutz og virksomhedens danske forhandler, Diesel Motor Nordic, for at have snydt DSB og en konkurrerende dansk leverandør i 2010. Nu har virksomhederne anket dommen.

10. feb 2021 1

Californisk jernbaneprojekt trækker ud og bliver 4,1 mia. dollars dyrere

Systemet for højhastighedstog, der er under opførsel i San Joaquin Valley i Californien, er blevet forsinket, og omkostningerne stiger.

9. feb 2021 5

Godkendte problematisk lås uden inspektion: Trafikstyrelsen besøgte aldrig DB Cargo

Transportordførere er kritiske over for styrelsen, som har kendt til problematisk lås på lommevogne i et år uden at sende eksperter ud for at undersøge sikkerheden.

9. feb 2021 6

Minister: Investering i batteritog giver god mening både for klima og pengepung

Det koster kun en brøkdel af prisen for elektrificering at indsætte batteritog på 10 statslige banestrækninger, viser Banedanmark-rapport. Transportministeren ser store muligheder i batteritoget.

8. feb 2021 28

1895: Statsbanernes nye tenderlokomotiver kan køre i begge retninger

Maskinchef Busse har konstrueret de fem nye lokomotiver, der er specialbygget til fremførelse af lokale persontog. De skal bygges på den Borgsiske Lokomotivfabrik i Berlin.

7. feb 2021

Glycerin er ikke nok: Aarhus Letbane overvejer ioniseret olie og ombygning af tog

Høj luftfugtighed og lave temperaturer har igen og igen stoppet Aarhus Letbane. Nu overvejer operatøren at anvende ioniseret olie og ombygge pantografer og tog, så de kan smelte isen på køreledningerne.

5. feb 2021 32

Minister lægger ansvaret for Storebælts-hændelse på DB Cargo

Trafikstyrelsen har i over et år vidst, at lommevognslås kunne være fejlbehæftet. Men det var DB Cargo, som lovede at at operationen var sikker, siger transportminister.

4. feb 2021 8

Fik lov at køre videre: Styrelse har kendt til nyt lommevognsproblem i et år

I januar 2020 gjorde DB Cargo Trafikstyrelsen opmærksom på, at skammellåse nogle gange virkede dårligt. Det skulle have stoppet driften, siger ekspert.

2. feb 2021 10