Det er sjovt at se ting HELT TÆT PÅ

Vidste du, at en klump gær er levende? Techie var med, da Videnskabsklubbens Familieklub blev klogere på nogle af de vilde ting, man kan se i et mikroskop.

28. jun 2022

Mikroskoper gør det usynlige synligt

Takket være mikroskoper ved vi en dag en masse om sygdomme.

28. jun 2022

Du får horn i nakken af din skærm!

… eller gør du? Der er mange rygter om, hvad der sker, når du sidder længe foran en skærm. Vi har derfor spurgt en ekspert, hvad der er sandt, og hvad der er falsk.

28. jun 2022

Bliv skarp foran skærmen med Astralis

Hvad kræver det at være professionel gamer? Vi har spurgt holdkaptajn Gla1ve og træner Trace fra det verdenskendte Counter-Strike-hold Astralis. Få deres tips og tricks her.

28. jun 2022

»Jeg har aldrig set nogen spille bedre af at blive talt grimt til«

Hvis man bliver sur, når man spiller, skal man lære at styre det. Et roligt hoved og en god tone er nødvendigt, hvis man vil være god. Sådan arbejder de i Astralis.

28. jun 2022

Dit tøj sviner – helt vildt!

Hvis du gerne vil gøre klimaet en tjeneste, skal du kun købe lidt nyt tøj, slide tøjet op og gå i genbrugstøj. Dit tøj er nemlig noget af det, der sviner allermest, når det bliver lavet.

28. jun 2022

Iris bestemmer, hvor meget du kan se

Har du prøvet at vågne om natten, fordi du skulle på toilettet? Det er mørkt, men du kan stadig se det meste. På toilettet tænder du lyset, og det virker skarpt. Når du kommer tilbage til værelset, kan du slet ikke finde rundt. Det er blevet sværere at se! Men hvorfor?

28. jun 2022

På jagt efter en ældgammel haj i Grønland

Grønlandshajen er en kæmpestor haj. Den lever dybt nede på havbunden ud for bl.a. Grønlands kyster. I 2021 tog en ekspedition til Grønland for at studere den nærmere. Med på ekspeditionen var Amalie Bech Poulsen. Her kan du læse hendes historie.

28. jun 2022

Fem fantasifulde forskerspirer

Kan man få grøntsager til at smage af slik eller blive bedre til matematik, hvis man sjipper meget – og hvad er støv og nullermænd egentlig lavet af?

28. jun 2022

Danske dyr og planter har brug for hjælp

Du har måske hørt, at mange dyr i verden er truede – for eksempel isbjørne og pandaer, eller helt uddøde som det hvide næsehorn. Men faktisk er der også mange truede dyre- og plantearter i Danmark.

28. jun 2022