Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Norsk sommer-paradoks: Store producenter af solkraft måtte lukke for strømmen

Mens udtørrede vandmagasiner gav højere elpriser i Norge, måtte ejere af solpaneler slukke for at undgå at skulle betale afgift.

21. aug 2018 6

Solformørkelse over USA tester strømnettet

Selv om mandagens solformørkelse kun ramte Californien delvist, opfordrede flere de californiske borgerne til at spare på strømmen, da en stor del af energien kommer fra solpaneler.

21. aug 2017

Sol overhaler for første gang vind i ny energikapacitet

I 2016 overgik ny kapacitet fra solenergi kapaciteten fra nyopført vindkraft. Ny FN-rapport viser således, at ny sol-kapacitet udgjorde 75 GW mod 54 GW ny vind-kapacitet på verdensplan.

19. apr 2017 58

Spejle satte verdens største solpark i brand

En brand brød i sidste uge ud i en af de største koncentrerede solkraftparker i USA. Ivanpah Solar Electric Generating solpark regner først med at køre på fuld kraft inden for tre uger.

30. maj 2016

240 meter højt tårn til Israels første solkraftanlæg skyder op i ørkenen

Et solkraftanlæg med 50.000 spejle og et 240 meter højt tårn er under opførelse i den israelske Negev-ørken. Anlægget forventes i drift i 2017.

17. feb 2016 9

Største afrikanske solkraftanlæg med smeltet salt indviet i Marokko

I sidste uge blev Afrikas største solkraftværk med parabolspejle indviet i Marokko. Værkets kapacitet er på 160 MW, og samtidig startede byggeri af projektets næste fase.

10. feb 2016 20

Ørkenstat vil udvinde olie med verdens største solkraftværk

Amerikansk selskab skal etablere et solanlæg på 1 GW i Oman. Energien skal bruges til at få råolie op fra undergrunden.

24. jul 2015 36

Ny dansk solteknologi kører drivhuse i den australske ørken

Kæmpe drivhuse skal producere grøntsager midt i den australske ørken. Konstruktionen er i gang, og til opgaven leverer danske Aalborg CSP en avanceret solfanger-løsning.

4. maj 2015 7

Aalborg-virksomhed leverer teknologi til at dyrke tomater i ørkenen

via Aalborg CSP Aalborg CSP skal levere koncentreret solkraft, der afsalter havvand og opvarmer drivhuse til at dyrke grøntsager i den australske ørken.

9. dec 2014 2

Europas største solcelleanlæg på 300 MW bliver fransk

Fra næste år bliver Frankrig indehaver af Europas største anlæg til produktion af solenergi. Anlægget skal levere en effekt på 300 MW, og det vil koste 2,7 mia. kr.

6. nov 2014 16