Forhadt fracking kan få comeback i Storbritannien i skyggen af krig

Briterne vil desuden have mere kernekraft og flere vedvarende energikilder, for at gøre sig uafhængige af russisk energi.

11. apr 2022 20

2018 var endnu et rekordår for verdens forbrug af gas

Det Internationale Energiagenturs seneste prognose forudser stigende produktion og forbrug af gas frem mod 2024. USA vil producere mere, og Kina vil forbruge mere.

14. jun 2019 21

Amerikansk skiferolie buldrer frem

Verdens olieproduktion vokser. Det gælder særligt USA’s skifferolieproduktion. Især plastindustrien og flytrafikken kommer til at drive den forøgede efterspørgsel mod 2024.

11. mar 2019 34

Almindelig Rock'n'Roll

Poul-Henning Kamp

For nogen tid siden kom der en meget usædvanlig advarsel fra USAs geologer. Baseret på stimer af små jordskælv, var der en forøget chance for at "The Big One" ville ramme det sydlige Californien, ...

Skifergas-eventyret er slut på ubestemt tid

Det franske olie- og gasselskab Total og Nordsøfonden har tilbageleveret deres licens til at bore efter skifergas i Nordjylland. Det sender skifergas til tælling i Danmark.

1. jun 2016 12

Fracking-begejstret konsulent koster Rambøll miljøundersøgelse til 360.000 kroner

En ansats fracking-positive bemærkninger har kostet Rambøll en opgave, hvor virksomheden skulle undersøge miljøkonsekvenserne ved brug af teknologien for den skotske regering.

13. mar 2016 4

Rapport: Sådan gør vi skifergas miljøvenlig

Der er en række miljømæssige risici ved at bore efter skifergas, men en ny rapport fra Naturstyrelsen bringer mulige løsninger for dagen.

2. feb 2016 11

Miljøfolk raser over hemmelige niveauer af radioaktivt skiferaffald

Greenpeace kan ikke få aktindsigt i de radioaktive niveauer i affaldet fra skiferboringerne i Dybvad i Nordjylland. Statens Institut for Strålebeskyttelse mener ikke, at koncentrationerne er problematiske.

30. dec 2015 38

Minister: Kommuner får ikke veto-ret til skifergas

Energiminister fastslog torsdag i samråd med energiudvalg, at skifergas-kommuner ikke skal have veto-rettigheder. Det sker på trods af, at ministeren stadig vil give veto-muligheder til havvindmølle-kommuner.

25. sep 2015 1

Der kan stadig være skifergas i den danske undergrund

Olieselskabet Total dropper prøveboring i Nordjylland. Der kan imidlertid stadig være skifergas at hente i den danske undergrund, forklarer seniorforsker på Geus. Det er bare meget vanskeligt at finde stedet med den rette mængde.

18. aug 2015 12