Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nordmænd tester batteridrevet hurtigbåd i lille skala

I 2022 skal en batteridrevet katamaran flyve på vinger gennem vandet ved 35 knob. Nu skal en skalamodel bevise, at teknologien fungerer.

31. maj 2019

Danske ingeniørstuderende hædret i USA for autonom polarbåd

Fire studerende fra ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet vandt publikumsprisen ved konferencen NI Week i Texas for deres lille katamaran, der på egen hånd indsamler måledata i de grønlandske fjorde.

29. maj 2019 3

Norsk autonomt skib med vindkraft skal fragte biler over Atlanten

Sejlskibet uden sejl er nomineret til en stor tysk designpris.

18. maj 2019 21

De bjærgede Helge Ingstad: »En ingeniørbedrift og godt sømandskab«

To jordbundne fyre står bag det, der nok er årets ingeniørbedrift: At hæve den forliste fregat og få den sikkert i havn.

16. maj 2019

Få historien bag det spektakulære Museum for Søfart

På onsdag åbner udstillingen ’BIG dock’ om tilblivelsen af Museet for Søfart i Helsingør. Her får de besøgende indblik i arkitekten Bjarke Ingels’ kreative proces omkring skabelsen af museets spektakulære underjordiske bygning.

12. maj 2019 1

Helge Ingstads skrog kan reddes

Den skandaleombruste fregat Helge Ingstad, der forliste i november, har ikke fået skader på skrogets form under hævningen. Dermed lader skroget til at kunne reddes.

10. maj 2019

Store mængder NOx fra krydstogtskibe plager etagebyggerier ved havnen

Hvert sekund udleder et krydstogtskib i Københavns eller Aarhus Havn den samme mængde NOx som 3.500 biler. Det går hårdt ud over nærliggende lejligheder i over 25 meters højde, viser en ny kortlægning.

26. apr 2019 32

Ugens debat: Var olietrykket Viking Skys eneste problem?

Det norske Sjøfartsdirektorat meddelte i sidste uge, at lavt olietryk var den direkte årsag til at alle fire motorer på krydstogts­skibet Viking Sky gik i stå. Blandt læserne på ing.dk førte det til en lang diskussion om olietryk og redundans.

6. apr 2019 3

Eksperter om Viking Sky: Lavt smøreolieniveau er næppe hele forklaringen

Motorproducenten MAN siger, at der stadig er ubesvarede spørgsmål om motorstoppet på Viking Sky.

2. apr 2019 21

Ugens debat: Hvordan kunne det gå så galt med Viking sky?

Et firedobbelt motorstop under en storm gav sidste weekend store vanskeligheder for krydstogtskibet Viking Sky ud for Norge. Det lykkedes at genstarte tre motorer, og efter evakuering af næsten 500 passagerer kom skibet søndag i havn for egen kraft. Mange læsere på ing.dk havde teorier om, hvad der var gået galt.

30. mar 2019 3