Universal Robots: 'Har de unge et studenterjob hos os er de lettere at onboarde senere'

'Vi godt mærke, at det kan være svært at finde kandidater inde for ingeniørfag som elektronik, mekanik, softwareudvikling og robotics, fordi udbuddet er mindre end efterspørgslen', siger Morten Boris Højgaard fra Universal Robots’ udviklingsafdeling.

14. mar 2022

Arbejdsmarkedet er glohedt: »Som datalog kan du vælge og vrage mellem jobbene«

It-sikkerhedsekspert ­Daniel Milo Farkner har brugt de gunstige tider på it-arbejds­markedet til at gå i dialog med sine arbejdsgivere om jobindhold.

6. feb 2022

Headhunterne har travlt: Sådan udnytter du det gunstige arbejdsmarked

Virksomhederne hyrer løs og det åbner nye karriere­muligheder og fristende tilbud – men husk også at holde hovedet koldt på det glohede jobmarked.

3. feb 2022

Mangel på it-folk får ledere til at tigge og be: 2022 bliver et mareridtsår

Analyse: Selvom der visse steder tales om en slutspurt med lys for enden af corona-tunnelen, så ser de næste 12 måneder mere eller mindre umulige ud for alle, der skal fastholde og ansætte it-folk.

1. feb 2022 1

Esbjerg-firma har succes med at tiltrække ingeniører: Sådan gør de

Den mellemstore ingeniørkoncern Semco Maritime har succes med at rekruttere ingeniører ved målrettet at gå efter dem, der allerede har en tilknytning til virksomhedens hjemegn.

31. jan 2022

IT professionals (still) prefer Microsoft: “We focus on the individual owning their job”

The ability to improve and work with technological solutions that make a difference is an essential part of the explanation why Microsoft has once again been named the IT professionals’ favorite company, according to the development director.

30. nov 2021

Flere ønsker at veksle mellem kontor- og hjemmearbejdsdage

Kloge hoveder over hele kloden foretrækker en hybrid mellem hjemmearbejde og fysisk fremmøde, viser en stor international undersøgelse fra Boston Consulting Group. Arbejdsgiverne skal ruste sig strategisk til at skabe et mere fleksibelt arbejdsliv.

13. jun 2021

Arbejdsgivere fravælger på forhånd nyuddannede ved jobopslag

Kun fem procent af alle STEM-jobopslag inden for de seneste seks år går efter nyuddannede. Arbejdsgivere må tage et større ansvar for at hyre nyuddannede, mener IDA, men arbejdsgiverorganisation har svært ved at genkende billedet.

30. mar 2021 18

Sådan fastholder du udenlandske kolleger: Forklar vores flade struktur og sociale liv

Hvis du gerne vil tiltrække og fastholde udenlandske medarbejdere – for eksempel it-specialister – skal du sætte et spejl op foran dig selv, din ledelsesstil og arbejdspladsens kultur. For den danske ledelsesstil er 'the odd one out'. Det er os, der er de sære, siger forfatter Kirsten Weiss.

29. mar 2021 2

Dansk arbejdskultur er det største trækplaster for udenlandske ingeniører

Muligheden for at få et liv med balance mellem arbejde og privatliv er den vigtigste årsag til, at højtuddannede udlændinge vælger at arbejde i Danmark, men spændende jobmuligheder tæller også. Næsten hver anden bliver længere end først planlagt.

28. aug 2020