Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Århundredets opdagelse eller datasvindel?

Christian Bierlich

Lige nu kører der en historie der må betegnes som fysik-drama på stor skala. En indisk forskergruppe har publiceret en artikel hvor de påstår at have fundet et materiale med superledende egenskaber...

Rapport: Ingeniørfejl bag brokollaps, der kostede ti liv

Ti arbejdere døde, da en pylon på en skråstagsbro under opførelse i Colombia kollapsede. Ny rapport fritager entreprenøren for skyld og konkluderer, at de projekterende ingeniører begik alvorlige fejl.

16. maj 2018 4

Politikerne kan ikke regne

Christian Bierlich

Som underviser og formidler af naturvidenskabelige fag – særligt matematik – er der ét enkelt spørgsmål man får stillet oftere end alle andre: “Hvad skal vi bruge det til?”. Med matematik har jeg a...

Alvorlige designfejl afsløret i skadet kæmpedæmning

Dårligt design, dårlig udførelse og dårligt vedligehold. Kritikken er ubønhørlig i en ny rapport om den enorme dæmning i Oroville i USA, der var tæt på at blive oversvømmet i februar.

26. apr 2017 12

Efter kæmpe maveplasker: Hanstholm Havn sætter gang i udvidelse til 477 millioner

Store vækstplaner druknede for fire år siden i alt for høje udbudspriser. Men nu leder Hanstholm Havn efter entreprenører til knap så stor, men teknisk udfordrende udvidelse.

30. jan 2017

Entreprenør afviser ansvar for halkollaps: Alene kommunens skyld

Kollapset af Rønbæk Hallen skyldes alene, at kommunen ikke har renset tagafløbene ordentligt, siger totalentreprenørens advokat. Skylden skal nu placeres af voldgiftsretten.

21. dec 2016 32

Fejlene står i kø: Sjusk og tilstoppede afløb dødsdømte sportshal

DOKUMENTATION: Det er en gyserhistorie for bygningsfolk. Læs den fulde historie om håndværkersjusk, tilstoppede vandløb og fejlslagen projektering, der fik Rønbæk Hallen til at kollapse.

2. dec 2016 26

Amager Bakke-direktør overdrev udgifter og opfandt risici

via Finans.dk En ekstraregning på 464 mio. kr. ville ifølge direktøren ramme Amager Ressource Center, hvis kommunalpolitikerne ikke gav tilladelse til det 4 mia. kr. dyre Amager Bakke-byggeri. Regningen havde ingen hold i virkeligheden.

21. nov 2016 4

Mystisk halkollaps: Spærene er bare sunket sammen

Spærene ser ud, som om der har været brand i Rønbækhallen i Hinnerup, der sank sammen natten til søndag uden en åbenlys årsag.

8. nov 2016 20

Stålspær kollapset i fem år gammel sportshal

Opdateret: Natten til søndag kollapsede taget delvist på en kun fem år gammel sportshal i Hinnerup - få timer før hallen skulle have været fyldt med håndboldspillere.

7. nov 2016 25