Når kræft løber løbsk og spreder sig: Forskere zoomer ind på tre proteiner

Nogle typer kræft kan måske stoppes, hvis man holder tre bestemte proteiner adskilt, viser forskning fra blandt andre KU.

20. sep 2022

Edderkoppesilke kan være nøglen til mRNA-vaccine mod kræft

Proteinet p53 er ustabilt og svært at arbejde med i udviklingen af en vaccine. Svenske forskere har fundet en løsning blandt edderkopperne.

16. mar 2022

Fra regnskovsdræberen soja til danskdyrket lucerne: Kan bruges i kager og plantefars

Aarhusiansk forskningsprojekt har brugt lucerne til skum og gelé. Målet er et alternativ til soja, der kan dyrkes i Danmark.

11. mar 2022 5

Dansk professor har testet Googles nye proteinfoldningsværktøj: »AlphaFold virker ekstraordinært godt«

I sommer lancerede ­Google-selskabet DeepMind et værktøj, der på kort tid kan forudsige et proteins 3D-struktur med stor nøjagtighed. Danske forskere har nu testet det.

29. dec 2021

AI-værktøj begejstrer dansk forsker: Forudsiger proteiners finurlige 3D-struktur på sekunder

Nyt værktøj fra DeepMind kan forudsige strukturen på over halvdelen af alle humane proteiner. Dansk forsker glæder sig til over udsigten til at springe vanskelige led i forskningen over.

28. jul 2021

KU-forskere har fundet mekanisme til behandling af prostatakræft

Tre molekyler kan blive starten på at styre kroppens produktion og nedbrydning af bestemte stoffer og forhindre sygdomme som forhøjet kolesterol og prostatakræft.

28. apr 2021

Søborg-selskab er med i syv corona-projekter: 'Det er en daglig kamp at få materialer hjem'

AGC Biologics har ansat 100 til produktion af stoffer til blandt andet Novavax-vaccinen og den danske vaccine, som snart skal i kliniske forsøg i Holland.

17. feb 2021

Kunstig intelligens knækker proteinfoldningsproblemet

Aminosyrer bestemmer, hvordan proteiner folder sig sammen og får deres virkemåde, men almindelige beregninger kan ikke forudsige hvordan. Et program baseret på kunstig intelligens trænet på 170.000 kendte proteiner kan nu løse opgaven.

3. dec 2020

Ny metode: Svineblod kan omdannes til bæredygtigt proteinpulver

Selvom proteinet fra svineblod er både bæredygtigt og næringsrigt, er det svært at få afsat på det danske marked. Derfor peger forskerne bag pulveret på Kina som oplagt eksportmarked.

8. nov 2020 2

Aarhus-forskere ser som de første allergi-udløsende antistof: Nu skal det gøre medicinen bedre

Ved hjælp af elektronmikroskopi har forskere fra Aarhus Universitet formået at vise, hvordan immunstoffet IgE ser ud og bliver påvirket af medicin. Det kan måske bane vej for mere effektiv astmamedicin.

24. feb 2020