Negativ CO2-udledning: Islandsk fabrik producerer spiselige alger på geotermi

Geotermisk energi, lyserøde LED-lamper og alger i flere etager skal udkonkurrere soja og gøre plantebaseret mad mere næringsrig.

21. jan 2023 1

Billig oprensning på prøve: 10.000 vandplanter opsuger PFAS fra vandløb

Et nyt demonstrationsprojekt nord for Stockholm skal afprøve, om planter i vandløb er en billig og effektiv metode til at fjerne PFAS.

21. nov 2022

Plastfolie får planter til at gro hurtigere

Forskere har udviklet et nyt form for plastfolie belagt med ioner fra grundstoffet europium, der kan ændre bølgelængden på lys.

31. okt 2022 13

Fra regnskovsdræberen soja til danskdyrket lucerne: Kan bruges i kager og plantefars

Aarhusiansk forskningsprojekt har brugt lucerne til skum og gelé. Målet er et alternativ til soja, der kan dyrkes i Danmark.

11. mar 2022 5

Renowned professor lets plants loose and rises to the top

Your raw food is alive and has far more sensory receptors than you, Michael Palmgren says. He is a knight of the Order of the Dannebrog—but has stepped down from his ivory tower to create better plants for a new world.

25. jan 2022

Nyt røntgenapparat på KU Food undersøger plantebøffen under stegningen

At kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.

25. jan 2022 3

Kendt professor fik plante til at gå amok og strøg til tops som forsker

Din råkost er sprællevende og har langt flere sansereceptorer end du selv, lyder det fra Michael Palmgren. Han er ­ridder af Dannebrog – men er trådt ned fra sit elfenbens­tårn for at skabe bedre planter til en ny verden.

20. jan 2022 7

Grøn plantevæg skal levere varmen til morgenbadet

Teknologisk Institut har koblet en varmepumpe til en plantevæg, der skal optimere planternes vækst, men også producere varmt brugsvand.

11. okt 2021 8

Techtopia #207: Big data gør gartneri til bæredygtig fabrik

Fremtidens landbrug spirer frem hos Nordic Harvest i et lagerhal i København. Her står planterne på hylder i etager på op til ti meters højde.

27. sep 2021

Grøn omstilling mangler metaller – snart kan planter bidrage til forsyningen

Spansk biokemiker vil lade en særlig type planter trække metal op fra jorden – som en slags alternativ minedrift. Danske forskere stiller sig tvivlende.

16. sep 2021 8