Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Her får de alt ud af malten

Ny filter- og pumpemetode udviklet på DTU tillader meget høj udnyttelse af malten i en bryggeproces.

24. apr 2019

DTU brygger øl på rester af sushi-ris

Science Brew under DTU Fødevareinstituttet er indgået i et samarbejde med kæden Sticks’n’Sushi om at lave øl af de kogte sushiris restauranten har i overskud.

31. mar 2019 9

Ingeniører jagter bryggefejl med tunge og næse

Jagten på fejl er sat ind, når Niras' smagspanel tester øl fra bryggerier verden over. For brygmester Jesper Kailow Hejselbæk er håbet, at han også kan hjælpe med at udbedre fejlene.

22. dec 2018 1

Nye tider

Poul-Henning Kamp

Et Danmark uden Benny Andersen og Kim Larsen bliver ikke det samme. Det har det sådan set heller aldrig været, den ene var til snapse-frokost i frugthaven, den anden til bajere på bagsmækken, men ...

Fredagspodcast: Ølsmager-robot, Apple Pay og en usædvanlig supernova

I Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, ser vi nærmere på Carlsbergs nye ølsmager-robot, det kaotiske marked for betalinger via mobilen med introduktionen af Apple Pay og en usædvanlig supernova.

10. nov 2017

Kunstig intelligens skal hjælpe Carlsberg med at smage på øl

Carlsberg Laboratorium vil fremstille øl, der skal smages til ved hjælp af kunstig intelligens, der med sensorer og maskinlæring skal gøre det lettere at finde frem til de bedste smage.

7. nov 2017 3

Kunstig køling var et gennembrud for Carlsberg

Tv-serien ‘Bryggeren’ om J.C. Jacobsen opruller et stykke industrihistorie. For ølbrygningen var den kunstige køling nok det største tekniske gennembrud.

1. okt 2017 4

Hans Maiestæt bryggede byens bedste øl

KØBENHAVN 850 ÅR: Brøndvandet i det gamle København var så ilde, at de fleste foretrak øl. Byen havde derfor mange bryggerier, og majestæten havde sit eget – Kongens Bryghus – der kan føre sin historie tilbage til 1454. På hjørnet af Frederiksholms Kanal og Christians Brygge ser man stadig Christian IV’s imponerende bryghus fra 1618.

30. aug 2017

Hvad der sådan siden er hændt

Peter Reimer Stubbe

Da der er gået næsten tre år siden sidste afsnit i ølbloggen, og jeg har fået en henvendelse fra en læser, der savnede en konklusion. vil jeg prøve at opsummere hvad der er sket i mellemtiden. Men...

Carlsberg siger farvel til stålet: Fremover kommer øl til landets barer på plastfustager

DraugtMaster er navnet på Carlsbergs satsning inden for fadølsservering. Systemet med lufttætte plastfustager, som aldrig slog igennem på det private marked, skal nu udrulles på landets barer og restauranter.

29. dec 2016 8