For 150 år siden druknede Danmark i Østersøen: Kan det ske igen?

Ny bog beretter om stormfloden 13. november 1872, hvor vandstanden var tre meter over det normale i store dele af det sydlige og østlige Danmark.

13. nov 2022 17

Climate scientists: We know too little about the risk of the end of humanity

There are many reasons to fear an ultimate climate catastrophe, according to an international group of researchers. However, a Danish member of the IPCC does not believe that climate models can predict a doomsday event.

9. aug 2022

Klimaforskere: Vi ved for lidt om risikoen for menneskets endeligt

Der er mange grunde til at frygte en ultimativ klimakatastrofe, mener en gruppe internationale forskere. Dansk IPCC-medlem mener dog ikke, man kan forudse dommedag med klimamodeller.

4. aug 2022 4

Klimaforandringer har føjet 28 milliarder kroner til skaderne efter tropisk orkan

Den største tropiske orkan i Japan i mere end 60 år kostede 100 mennesker livet for tre år siden.

19. maj 2022 8

Et stigende antal skovbrande i fremtiden modarbejder og vælter alle klimamål

Voldsomme skovbrande kommer i fremtiden til at udlede så voldsomme mængder CO2, at det svarer til udledningen fra 2,6 milliarder biler årligt, viser nyt studie

29. apr 2022 31

Tongavulkans januar-brag overraskede geologer: Tusinde gange Hiroshima

De fleste udbrud af undersøiske vulkaner opdager vi aldrig, men nogle gange udløser de et ødelæggende brag med enorm sprængkraft.

6. mar 2022 2

Truslen fra supervulkaner ulmer konstant

Et internationalt forskningshold har ved at studere en ældgammel supervulkan i Indonesien fundet frem til, at sådanne vulkaner forbliver aktive og farlige selv tusindvis af år efter et superudbrud. Forskerne håber, at den nye viden kan være med til at forudse fremtidige udbrud.

15. sep 2021 14

Danmark opruster beredskabet til klimakatastrofer

Forsvarsmininister Trine Bramsen (S) forsikrer om, at det danske beredskab er godt nok til at klare fremtidige klimakatastrofer. Organisationen Danske Beredskaber er knap så optimistiske.

20. aug 2021 15

Klimaændringer tvang rekordmange mennesker på flugt i 2020

55 millioner mennesker var i slutningen af 2020 fordrevet fra deres hjem verden over. Oversvømmelser, brande og storme resulterede i rekordmange genhusninger.

21. maj 2021 23

Næste år kommer varslinger også direkte på din mobil

I løbet af 2022 bliver de hylende varslingssirener suppleret af et mobilbaseret varslingssystem i Danmark, som betyder at advarsler om advarsler direkte på mobiltelefonen, hvis du befinder dig der, hvor der er fare på færde. Det kræver at mobiloperatørerne investerer i nyt teknisk udstyr, blandt andet for at undgå sporing af borgere under beredskabssituationer.

5. maj 2021 5