Professor forsvarer brug af bandlyste pesticider: Risikoen er lille

Kilder i Politiken og Danwatch har rettet kritik mod Miljøstyrelsen for at give danske landbrug dispensationer til at bruge EU-bandlyste pesticider. Men ifølge professor i miljøkemi, så er kritikken slet ikke berettiget.

13. jan 2022 12

Russere vil overvåge frossen klimabombe: Borer 30 meter ned

Et nyt system til overvågning af permafrost er nyskabende, og kommer til at forbedre de data, vi har om permafrostlaget, mener dansk forsker.

6. jan 2022 5

Norsk motorvejsbyggeri reducerer CO2-udledning fra asfalt med 40 procent

Anlægningen af E16-motorvejen i Norge viser at valg af bæredygtige materialer og bedre planlægning kan gøre byggeprojekter grønnere.

23. dec 2021 3

Professor: Mulig asbestforurening kan kræve ny VVM for den tredje Limfjordsforbindelse

Vejdirektoratet er lodret uenig i, at nye oplysninger om en mulig asbestforurening fra eternitfabrik på linjeføringen bør lede til supplerende undersøgelser. Ifølge professor Peter Pagh strider det mod EU-reglerne.

22. dec 2021 3

Wermelins hovedpine: Udskyder beslutning om tekstilaffald

Kommunerne må se langt efter at få en konkret dato for, hvornår de skal begynde at sortere tekstilaffald

15. dec 2021 9

PFOS fundet i flere boligers drikkevand: »Kilder må lokaliseres, så man kan gribe ind«

I et hjem i Odsherred Kommune har en stikprøve afsløret en PFOS-koncentration i vandhanen på 12 nanogram per liter (ng/l). Det er seks gange over kvalitetskravet. Overskridelser er fundet flere andre steder både på Sjælland, i Jylland og på Fyn.

9. dec 2021 1

Professor om studie, der viser at e-fuels sviner ligeså meget som benzin: »Jeg forstår ikke, hvorfor man har lavet det studie.«

Forsøg med tre forskellige e-brændstoffer viser, at forbrændingen udleder NOx, kulilte og ammoniak som almindelig benzin. Selvfølgelig, siger professor ved DTU Fysik.

9. dec 2021 9

Dan trækker i land: Danmark når ikke international metan-målsætning

Klimaminister Dan Jørgensen(S) understeger, at COP-26 aftalen om en metanreduktion på 30 procent kun gælder internationalt. Herhjemme reducerer vi kun med otte procent frem mod 2030.

8. dec 2021 11

Spørg Fagfolket: Kan man virkelig drukne i kviksand?

En læser undrer sig over, hvordan man skulle kunne drukne i kviksand, da kviksand burde give opdrift. Det svarer lektor på Aarhus Universitet på.

7. dec 2021 4

Er det en dreng eller en pige? Babyers køn forbundet til forskellige forureninger

Forurening med aluminium og kviksølv øger sandsynligheden for at føde drenge, mens blyforurening er forbundet med flere pigefødsler, indikerer nyt svensk-amerikansk studie.

6. dec 2021 7