Wheatstonebroen får en kvante-pendant

Forskere ved Aarhus Universitet har vist, hvordan man kan bestemme koblingsstyrken mellem kvantebits på samme måde, som man kan bestemme værdien af en ukendt elektrisk modstand.

25. jun 2022

Researchers want to tame the unstable power grid with the quantum computer of the future

PhD project demonstrates the first calculations of the role of quantum computers in the management of a complex future power grid with many fluctuating energy sources.

22. jun 2022

SYNSPUNKT Studerende og ansatte ved Niels Bohr Institutet: Samarbejdet med Nato risikerer at skade dansk forskning

En lang række studerende og ansatte advarer nu mod kvantesamarbejdet med Nato. De frygter blandt andet, at forskere, der er negativt stemt overfor militære samarbejder, vil holde sig væk.

22. jun 2022 2

DTU-forskere vil tæmme ustabilt elnet med fremtidens kvantecomputer

Ph.d.-projekt på DTU demonstrerer de første beregninger på kvantecomputeres rolle i styringen af et fremtidigt komplekst elnet med mange fluktuerende energikilder.

17. jun 2022 1

Forskningsordførere: Natos kvantecenter skal ikke ske på bekostning af anden forskning

Det giver ikke mening for hverken Venstres eller Radikales forskningsordførere, hvis der bliver mindre forskning i grøn omstilling eller life science som følge af kommende Nato-center for kvanteteknologi.

31. maj 2022 1

Halvdelen af Nato-center i København betales af forskningsmidler: 'Ærgerligt', siger IDA-formand

Fra 2026 og frem vil der blive 33,5 millioner kroner årligt til drift af det kommende Nato-center for kvanteteknologi med forankring på Niels Bohr Instituttet.

31. maj 2022 2

Kvantemekanisk tunneleffekt får dna til at mutere

16. maj 2022

En enkelt kvantebit er nok til at garantere en positionsbestemmelse

En smart og enkel protokol kan sikre, at den person, man kommunikerer nu også befinder sig, hvor vedkommende burde være - og det ikke er en hacker på et fremmed sted, der har overtaget forbindelsen.

28. apr 2022 2

Magnetisme og topologi er en perfekt materialeteknologisk cocktail

Elektronik, kvanteteknologi og kemisk katalyse er nogle af de områder, der potentielt kan drage fordel af nye former for eksotiske magnetiske materialer.

26. apr 2022

Nato-rygstød til dansk kvanteforskning: Kan få stor betydning for DTU's udvidelser af renrum

Et kommende Nato-center kan forbedre businesscasen for DTU Nanolabs kommende renrum til chipfabrikation. En tiltrængt og varslet kvantestrategi kan sætte yderligere skub i dansk kvanteforskning, mener dansk kvanteforsker.

6. apr 2022