Mikroskopi, kunstig intelligens, laser og MS: Forskerteam på KU kan nu undersøge kræftceller i detaljer

I fire trin kombinerer forskere mikroskopi, AI, laser og massespektroskopi for at tilrettelægge skræddersyet kræftbehandling.

19. maj 2022

Selvsejlende, kaptajnløst containerskib gennemfører testtur på 800 km (næsten) uden hjælp

Et AI-styret fragtskib har sejlet en 40-timers tur ud af den tæt trafikerede Tokyo Bugt.

16. maj 2022 11

Techtopia #234: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 3

I denne tredje episode dykker vi ned i hvad kunstig intelligens egentlig kan - og ikke kan. Hvordan maskinintelligens adskiller sig fra menneskelig intelligens og hvordan arbejdsopgaverne derfor helst skal fordeles.

18. apr 2022

Kunstig intelligens giver indsigt i forholdet mellem tale og mimik: DTU træner AI til at skelne talere på deres ansigtsbevægelser

Et ph.d.-projekt har analyseret sammenhængen mellem menneskers ansigtsbevægelser og tale for at gøre AI-modeller i stand til at afgøre, hvem der siger hvad.

15. apr 2022

Software skærper sløve stemmer: AI skal fikse dårlig lyd på videomøder

Ved kunstigt at forstærke kontrasterne i lydene kan man hjælpe hjernen med at afkode, hvilke ord der bliver sagt.

13. apr 2022

Techtopia #233: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 2

I den anden episode dykker vi ned i en konkret case med brug at kunstig intelligens til profilering af borgere, nemlig ASTA algoritmen som risikovurderer borgere for langtidsledighed.

11. apr 2022 1

Techtopia #232: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 1

Danskernes tillid til kunstig intelligens er en forudsætning for, at teknologien kan bruges med succes i det offentlige velfærdssystem. Det understreger Siri-kommissionen i sin nyeste rapport.

4. apr 2022

Er AI en Ekspert?

Astrid Galsgaard

Spørgsmålet er på én og samme tid let og svært at besvare. Teknologien (deep learning, machine learning) omtales som værende intelligent ja, men hvordan forstår og vurderer vi mennesker denne form...

AI can replace every third specialist in breast cancer screening

The Capital Region of Denmark is investing heavily in having artificial intelligence collaborate with doctors on the assessment of X-ray images for breast cancer screening. The preliminary results are promising.

22. mar 2022

AI i brystkræftscreening kan klare arbejdet for hver tredje speciallæge

Region Hovedstaden satser stort på at lade en kunstig intelligens samarbejde med en læge om vurdering af røntgenbilleder fra brystkræftscreening. De foreløbige resultater er lovende.

14. mar 2022