Rigsrevisionen i kritik af Femern: De gamblede med pengekassen

De ansvarlige myndigheder tog ‘unødige økonomiske risici’ på Femern-projektet, da man på dansk side udbød store milliardkontrakter, mange år før de tyske myndigheder var på plads, kritiserer Rigsrevisionen.

17. jan 2022 6

Udskudt Storstrømsbro kan sætte gang i kædereaktion af forsinkelser

Den seneste massive forsinkelse af Storstrømsbroen viser, hvor skrøbelige tidsplanerne er på jernbaneprojekter. Jernbaneekspert mener, man bør genoverveje beslutning om at vente med jernbanen til hele vejanlægget på den nye bro er færdigt.

17. jan 2022 4

Her er trafikforskernes alternativ til dyr og støjende Limfjordsforbindelse

De trafikale gevinster ved at opføre en ny Limfjordsforbindelse over øen Egholm opvejer langtfra projektets støjgener og indhug i uberørt natur, lyder advarslen fra to trafikforskere. De foreslår nu et alternativt tunnelprojekt tæt på Aalborg Centrum.

10. jan 2022 16

Dom i sag om Njals Tårn: Krævede penge for at tie om betonsvindel

En dom i en straffesag i sagen om Njals Tårn giver et kig ned i byggebranchens underverden. Tidligere ansat i datterselskab ville kun tie om betonsvindel og overfakturering, hvis Bach Gruppen ville betale.

5. jan 2022 20

Udvidet metro til Nordhavn kan gå to veje: Borgmester har klar favorit

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune vil forlænge M4-metroen, så den dækker en større del af Nordhavn. Feltet er skåret ned til to mulige linjeføringer.

21. dec 2021 11

Malaysisk højhus bliver verdens næsthøjeste

Merdeka 118-højhuset i Kuala Lumpur har nået toppen på 678,9 meter og er nu den næsthøjeste bygning i verden.

17. dec 2021

Tre år med skærpet overvågning: Alligevel fortsatte byggesjusk på hospital

Tilsynet på byggeriet af Nyt Herlev Hospital, hvor der er fundet flere fejl og mangler kort før åbning, får hård kritik.

16. dec 2021 5

Tidsplan skrottet: Storstrømsbro tager et år ekstra at bygge

Et eksternt firma hyret af Transportministeriet skrotter den italienske entreprenørs tidsplan på den nye Storstrømsbro. Nu forventer ministeriet, at forbindelsen tidligst vil være klar til togpendlerne i 2027 og bilister i slutningen af 2025.

15. dec 2021 15

Flere Bellahøjhuse med rod i beregningerne: Orkan kan udløse evakuering

Der er fundet fejl i beregningerne bag yderligere fem højhuse i Bellahøj-kvarteret i Brønshøj. Boligorganisation skriver til beboerne, at evakuering ved orkan kan blive nødvendig.

3. dec 2021 12

Advisors save Brøndby’s stands with jumping tests and studies of fight songs

Fans were about to tear the stands at Brøndby Stadium to pieces with jumping. A replacement was imminent, but studies of fight songs and jumping have shown that reinforcement and monitoring are sufficient.

30. nov 2021