Verdens første abefoster med menneskeceller skabt i Kina

I et skridt mod at dyrke menneskeorganer i dyr har et spansk/amerikansk forskningsteam haft succes med at skabe en ny kimær: et abefoster med stamceller fra et menneske.

5. aug 2019 14

Klonede hunde bliver sat i tjeneste i flere og flere lande

Politi og specialstyrker i Sydkorea, Kina, USA og Rusland bruger i stigende omfang klonede hunde. Men prisen er stadig høj, og dyreetiske spørgsmål uafklarede.

4. aug 2019 11

Hør ugens podcast om kampfly og kloninger

Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, sætter i denne uge fokus på Danmarks nye kampfly F35, som endnu en gang er blevet forsinket og plages af over 1.000 fejl. Du kan også høre om forureningsskandalen i Grindsted, klonede aber og DTU’s næsten hjemmebyggede fusionsreaktor.

26. jan 2018

Første gang: Kinesiske forskere kloner primater

Kloning af mennesker rykker – teknisk set – et skridt nærmere, idet forskere for første gang kloner en primat.

25. jan 2018 3

Trænger du til at opgradere et par af dine gener? Hvor går grænsen?

Lars Kongsbak

DNA editerings-teknologien tager teknologiske tigerspring i disse år og nu er vi nået dertil, hvor selv genomer kan have brug for en redaktør. Dette skyldes at vi nu har de nødvendige teknologier t...

Genværktøj kan være gamechanger for kloning af kød

EU´s etiske råd holder skarpt øje med udviklingen af genredigeringsværktøjet CRISPR. Det kan nemlig gøre kloning i landbruget langt mere udbredt end i dag.

13. apr 2015 2

Danske forskere: EU-forbud mod klonet kød i køledisken er absurd

Medlemmer af Det Etiske Råd er stærkt kritiske over for argumentet bag et EU-forslag mod klonede fødevarer. Konsulent i Fødevarestyrelsen kalder forslaget ‘en gratis omgang’.

9. apr 2015 5

Afkom fra klonede dyr er sandsynligvis i danske kølediske

Danske butikker og restauranter sælger formentlig allerede afkom fra klonede dyr uden at vide det, lyder det fra konsulent i Fødevarestyrelsen og dansk forsker.

9. apr 2015 25

Kan hunkøn jomfruføde hankøn?

Fra arkivet: Man bestemmer selv, om man vil tro på historien om, at Jesus blev født ved jomfrufødsel. Men findes jomfrufødsler i virkeligheden, og hvis en unge bliver født af en mor uden en far, kan det så blive en han?

24. dec 2014

Klonede heste på vej ind i amerikanske væddeløb

En dommerafgørelse fra Texas kan være med til at sende klonede heste ud på de amerikanske væddeløbsbaner.

13. aug 2013 3