Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Imperial College: Vi har overvurderet dødeligheden af covid-19

Dødeligheden af covid-19 er overvurderet, viser en rapport fra The Lancet Infectious Diseases. Nye PCR-tests indikerer, at mørketallet for smittede uden symptomer kan være stort.

2. apr 2020 4

CEPOS: Jes Søgaards kritik er fejlagtig – men jeg velkommer i dén grad debatten om corona-økonomi

CEPOS svarer igen på kritik fra Jes Søgaard, direktør for og professor ved CPop SDU.

2. apr 2020 7

Kronik: Vi må have en klar teststrategi til næste bølge af covid-19

2. apr 2020 6

Kåre Mølbak præciserer: Flokimmunitet er ikke en strategi – men den er uundgåelig

Den faglige direktør for Statens Serum Instituts infektionsberedskab mener ikke, at WHO’s og Tysklands nedkæmpelsesstrategi lader sig gøre i praksis. ‘Basal biologi’ umuliggør det.

1. apr 2020 108

Myndigheder til bygningsejere: Sluk for recirkulerende ventilation

På grund af risikoen for luftbåren smittespredning bør bygningsejere øge frisklufttilførslen i bygninger – men hvis anlægget recirkulerer luften, så vira kan overføres mellem rum, skal det slukkes.

31. mar 2020 4

Kronik: Corona-indsatsen er dyr – men det kan blive dyrere ikke at gøre noget

31. mar 2020 10

Kun Norge har lavere smittespredning end Danmark blandt 11 europæiske lande

Imperial College estimerer, at reproduktionfaktoren i Europa under et er reduceret med 64 pct. pga nedlukninger. Den mindste smittespredning i de undersøgte lande findes i Norge og Danmark. Sverige har den største smittespredning.

31. mar 2020 1

Væsentlige forskelle fra 1918

Poul-Henning Kamp

Der er mange der sidder og nærlæser historien om den spanske syge i 1918 for tiden. De fleste vil nok pege på ting som flytrafik, DNA baseret diagnosticering og andre højteknologiske fremskridt, h...

Ekspert: Tyskernes strategi er svær – men Danmarks koster tusindvis af menneskeliv

Modelleringsekspert vil have debat om, hvorvidt vi som hidtil skal satse på flokimmunitet, eller i stedet gå WHO’s og tyskernes vej. Den er besværligere men medfører langt færre dødsfald.

31. mar 2020 47

Regioner er langt fra mål om 5.000 tests om dagen

Antallet af testede var omkring 1.000 om dagen i weekenden. Dem, der er relevante at teste, bliver testet, lyder det fra regionerne.

30. mar 2020