Salg af jordvarmeanlæg er vokset til det dobbelte på få år

Fagfolk regner med, at udviklingen vil fortsætte, men forventer, at markedet i fremtiden stadig vil være domineret af andre typer varmepumper.

5. dec 2022 5

Jordboret snurrer i landsbyen: Termonet vil være den nye fjernvarme

Regeringen ønsker at sige farvel til olie og gasfyr. Termonet kan måske være alternativet i de områder, hvor fjernvarmen ikke når ud.

8. sep 2020 17

Vejrheld

Poul-Henning Kamp

Jeg kiggede på DMI's nye hjemmeside forleden og den første tanke der slog mig var "Man har jo lov at være heldig..." At lave en retvisende drifttest på et jordvarmeanlæg i vores klima kan godt tag...

Det skal du ikke bryde dit (kønne lille) hoved med

Poul-Henning Kamp

Jeg er stadig ved at tune vores jordvarmeunit og det er en frustrerende oplevelse. Manualen forklarer om varmekurver: Illustration: Privatfoto Og det er jo meget fint. Den forklarer godt nok ik...

Intelligent Elforbrug, men ikke i praksis?

Poul-Henning Kamp

Den almindelige danske husstand har 25A mastesikringer. Tallet hænger sammen med at den den typiske husholdning har et trefaset komfur der bruger 10-16A på hver fase og en opvaskemaskine, tørretum...

Spørg Scientariet: Hvorfor opvarmer vi ikke vandet i undergrunden?

En læser vil gerne vide, hvorfor vi satser så meget på vindkraft og olie i stedet for at bruge jordvarme? Det svarer Geus og Sønderborg Fjernvarme på.

26. apr 2017 7

Nye fynske parcelhuse får energibrønd, der både kan varme og køle

OPDATERET: 19 parcelhusgrunde i landsbyen Båring ved Middelfart udbydes med energibrønde, som både kan bruges til opvarmning og køling.

30. nov 2016 16

Spørg Scientariet: Afkøler geotermisk energi Jordens kerne?

Et par læsere vil gerne vide, om kloden bliver koldere, hvis man stjæler varme til geotermisk energi. Det svarer Geus på.

8. nov 2016 5

Blyfyldt og radioaktivt slam opdaget i geotermianlæg på Amager

Hofor har opdaget radioaktivt slam med for store mængder bly i boringshul. Statens Institut for Strålebeskyttelse påbyder de tre parter bag geotermianlægget på Amager at fremlægge en handleplan.

8. okt 2015 1

Dansk metode kan lynhurtigt afsløre undergrundens sande temperatur

Det er nu for første gang muligt at udregne, hvilke temperaturer undergrunden har været udsat for inden for de seneste 100.000 år. Den viden kan være vigtig for brugen af jordvarme og for dem, der har noget atomskrot til overs.

22. jul 2015 1