Pipetterobotten, der fandt nye veje: Corona lukkede alt – og åbnede en ny dør

Flow Robotics havde på forhånd opgivet at få foden indenfor i sundhedsvæsnet med sin brugervenlige væskehåndteringsrobot. Men i dag pipetterer Flowbot One lystigt på danske sygehuse – båret ind af behov skabt af covid-19-pandemien.

2. jan 2022

Fagligt talt: Nye regler risikerer at rykke udviklingen af medicinsk udstyr til USA

Den nye forordning om medicinsk udstyr (MDR) skal øge patientsikkerheden i Europa. Godkendelsesprocessen er imidlertid blevet så omstændelig, at ­innovationsmiljøer risikerer at flytte mod USA, mener brancheorganisation.

29. dec 2021

Ny viden om tekstilfibre: Rumfirma bruger synkrotron til at skabe virustætte dragter

Tysk virksomhed fik den idé, at deres vaskbare renrumsdragter kunne bruges som værnemiddel i stedet for engangsudstyr. Men det skulle lige bevises videnskabeligt.

28. dec 2021

Barndommens modelracerbane gav inspiration til svensk elvej

Ingeniøren har kørt i en svensk elbus, der bliver ­opladet under kørslen. ­Udviklerne håber, at syste­met kan føre til mindre ­batterier i såvel busser som lastbiler og personbiler.

2. dec 2021 21

KRONIK: Danmark er langt bagud med crowdfunding

1. dec 2021 1

Nordsjællandsk plastvirksomhed 3D-printer værktøjet

Plastvirksomheden Carmo har udviklet teknologi til specialfremstilling af sprøjtestøbningsværktøjer.

23. nov 2021

Kunsten at grave det rigtige sted: Også små maskiner har brug for GPS

Prisfald på GPS-teknologi gav tre mand med erfaring idéen til sammen at udvikle brugervenlig software til byggeindustrien.

21. nov 2021 3

Ingeniør er patentkonge - og det nyeste lydpatent får han selv brug for

Civilingeniør Flemming Bøgelund lider af høretab og har patent på en software-løsning til at skille betydningsbærende lyd fra baggrundsstøj.

18. nov 2021

I B&O’s lyttestue kan man spille 3D-lyd med blot to højttalere

Blindlytning er en ugentlig disciplin for akustikingeniører hos Bang & Olufsen. Jakob Dyreby, der har skabt flere ikoniske højttalere for B&O, viser rundt i den specialdesignede lyttestue.

17. nov 2021

In the car of the future, we will be sitting in our own sound bubbles

A quiet compartment, a telephone box, a concert hall, a home cinema, and an open concept kitchen—all at the same time. Advanced sound systems must provide individual sound for all passengers in the car.

17. nov 2021