1883: Sådan foregår produktionen på Nakskovs nye sukkerfabrik

Dyrkning af sukkerroer kan få stor betydning for agerbrugets fremme, og på Lolland har De Danske Sukkerfabrikker anlagt saftstationer, hvorfra roesaften pumpes til hovedfabrikken i Nakskov. I Den Tekniske Forenings Tidsskrift gennemgik ingeniør H. Hammerich detaljeret produktionsprocessen.

1. maj 2022 2

Den indavlsdeprimerede kartoffel: Avler håber på godkendelse af Crispr

Danespo i Give forædler og producerer kartofler til store dele af verden.

13. apr 2022 1

Mød lægen, der kaster en redningskrans til PFOS-forgiftede borgere

Hundredvis af borgere drev hjælpeløse omkring i systemet, da de var ble­vet forgiftet med PFOS. Men særligt én læge tog affære.

12. apr 2022 1

Fra regnskovsdræberen soja til danskdyrket lucerne: Kan bruges i kager og plantefars

Aarhusiansk forskningsprojekt har brugt lucerne til skum og gelé. Målet er et alternativ til soja, der kan dyrkes i Danmark.

11. mar 2022 5

Spørg Fagfolket: Hvordan laver man selv alkoholfri vin?

Et par læsere vil gerne vide mere om produktion af alkoholfri vin, for hvordan gør man det? Det svarer specialist fra Chr. Hansen på.

5. mar 2022 4

Ny masteruddannelse: Skab bæredygtige fødevarer uden mavepine

DTU og KU genopliver master i fødevaresikkerhed med fokus på bæredygtig fødevareproduktion.

16. feb 2022

Tyske forskere: Man skal ikke drikke alkohol for sin sundhed

En stor tysk befolkningsundersøgelse afliver myten om en særlig sundhedsgevinst ved et moderat alkoholforbrug frem for total afholdenhed.

5. nov 2021 5

Vertikalt landbrug i Singapore skal levere 500 ton grøntsager om året

Anlægget skal bidrage til republikkens ambition om, at 30 procent af byens ernæringsbehov skal komme fra lokale producenter inden 2030.

4. okt 2021 20

Klimavenlig mad for kødspisere: Få små mængder ko og gris til at smage af mere

I erkendelse af, at ­flertallet af danskerne ikke gider leve af grøntsager alene, har kok og fysiker forfattet en gratis kogebog for fleksitarer med fokus på lokkende smag.

2. okt 2021 5

Klimarigtig kost: Ernæringsekspert vil have små fisk og tang ind i skolemaden

Shakuntala Thilsted er tidligere KVL-forsker og blandt mødelederne ved det kommende fødevare­topmøde i FN. Hun vil åbne verdens øjne for nærings­rige fødevarer fra sø og hav.

18. sep 2021 1