Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Spørg Fagfolket: Hvorfor er æggeskallen nogle gange svær at få af?

En læser undrer sig – og er måske lidt irriteret – over, at skallen på ægget nogle gange hænger ekstra godt fast. Brancheforeningen Danske Æg forklarer, hvad ægget har gang i.

12. jun 2019 9

FN-udstilling fokuserer på den teknologiske kamp mod sult

Udryddelsen af sult i 2030 kræver ikke bare mad – teknologiske svar på en lang række udfordringer er nødvendige, viser FN’s World Food Programme på udstilling, du kan se på Respond Festival 6.-8. juni.

1. jun 2019

Pilotanlæg henter værdi ud af rester fra produktionen af rapsolie

Teknologisk Institut har sammensat et skalérbart og fleksibelt anlæg, der kan hente ny værdi ud af rester fra fødevareproduktion.

8. maj 2019

1,4 pct. af fødevarer i Danmark indeholder flere pesticidrester end tilladt

Blandt de testede fødevaregrupper er frugt og grøntsager den gruppe, der oftest indeholder pesticidrester, konkluderer ny rapport fra Danmarks Tekniske Universitet.

2. maj 2019 10

Spørg Fagfolket: Hvad ligger der i begrebet 'naturligt laktosefri ost'?

En læser har set en del oste i Tyskland, som er markeret som 'laktosefri gennem naturlig modning'. Hvad betyder det? Det svarer Landbrug & Fødevarer på.

30. apr 2019 5

Spørg Fagfolket: Udleder man CO2, når man spiser sukker?

En læser vil gerne vide, om man udleder CO2, når man spiser sukker, og hvordan man i givet fald udregner det. Lars Klingenberg har taget lommeregneren frem.

28. apr 2019 29

Dansk landbrugskoncern producerer nu CO2-neutralt svinekød

1,3 mio svin kan nu årligt produceres på CO2-neutral vis fra svinekødsproducenten Goodvalley. Eksperter vurderer dog, at beregningerne er »på kanten af det rimelige.«

27. mar 2019 7

Landbrugsgiganters roste klimamål ligner en gratis omgang

I sidste uge lancerede både Arla og Danish Crown ambitiøse klimamål på vegne af deres medlemmer. Men der er ingen tal, planer eller forpligtelser, der kan sandsynliggøre, at man når målet.

18. mar 2019 1

Danish Crown: Produktion af svinekød skal være CO2-neutral i 2050

Med certificeringer af klimaindsatsen for svinekødsleverandører vil Danish Crown reducere mængden af klimagasser i produktionen af svinekød med mindst 50 pct. inden 2030.

8. mar 2019 10

EU-Domstolen: EU's studier om glyphosat skal være offentligt tilgængelige

EU-Domstolen har i dag vurderet, at der skal være offentlig adgang til de data og studier, som EU’s fødevareagentur, Efsa, har benyttet sig af, når de har vurderet sundhedsrisikoen ved glyphosat, den aktive ingrediens i Roundup.

7. mar 2019 25