Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rapport talte oksekødets CO2-aftryk ned: »Underlig sammenligning« var betalt af landbruget

Eksperter påpeger metodiske problemer i forskningsstudie fra Aarhus Universitet og DTU, der sammenligner klimabelastningen fra oksekød med alkohol, kaffe og slik.

13. aug 2019 88

Spørg Fagfolket: Er mælk ikke lige så klimabelastende som kød?

En læser undrer sig over, at oksekød konstant er under luppen, når vi taler klimabelastende fødevarer. Men mælk kommer jo også fra køer?

11. aug 2019 56

Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner

Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.

9. aug 2019 7

Nature-forskere: Her er gevinsterne ved at droppe alt kød i USA

USA kan frigive landbrugsområder på syv gange Danmarks størrelse og spare klimaet for 280 mio. ton CO2, hvis de dropper kødet, lyder det fra amerikanske forskere.

8. aug 2019 30

De bedste sommeropfindelser: Trekant-is

Co-Ro var det første firma herhjemme med en Tetra-pak-maskine, som blev brugt til den trekantede pakning med frys selv-is. Se dens historie her i Ingeniørens grafiske sommerserie.

28. jul 2019 8

Danskeres kroppe forgiftet af dobbelt så meget dioxin som EU anbefaler

EU har sat nye, lavere anbefalinger for indtag af giftstofferne dioxiner og dioxinlignende PCB. Det danske optag er næsten dobbelt så højt som EU’s anbefalinger, og det er skidt nyt for folkesundheden.

24. jul 2019 47

Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver hårdkogte æg blålige?

En læser vil gerne vide lidt mere om æggefarver, der skifter under kogningen. Det svarer Danske Æg på.

23. jun 2019 1

Spørg Fagfolket: Hvorfor er æggeskallen nogle gange svær at få af?

En læser undrer sig – og er måske lidt irriteret – over, at skallen på ægget nogle gange hænger ekstra godt fast. Brancheforeningen Danske Æg forklarer, hvad ægget har gang i.

12. jun 2019 16

FN-udstilling fokuserer på den teknologiske kamp mod sult

Udryddelsen af sult i 2030 kræver ikke bare mad – teknologiske svar på en lang række udfordringer er nødvendige, viser FN’s World Food Programme på udstilling, du kan se på Respond Festival 6.-8. juni.

1. jun 2019 2

Pilotanlæg henter værdi ud af rester fra produktionen af rapsolie

Teknologisk Institut har sammensat et skalérbart og fleksibelt anlæg, der kan hente ny værdi ud af rester fra fødevareproduktion.

8. maj 2019