Første gang: Anlægsfirma skal dokumentere klimabelastning på vejprojekt

I et pilotprojekt skal klimaaftrykket på udbygningen af Fynske Motorvej dokumenteres af entreprenøren. Det skal bruges som afsæt til at implementere konkrete CO2-krav på kommende projekter.

1. nov 2021 1

Forskning: Kæmpelastbiler kan nedbringe trængsel og CO2

Man kan kraftigt reducere tomvognskørsel og brændstofforbrug fra godstransport på vejene ved at tillade længere vogntog, konkluderer AAU-forskere. En af taberne vil være jernbanen.

23. sep 2021 17

Veje vrider sig og kabler smelter: USA er slet ikke klar til klimaforandringer

Den ekstreme varme, der har ramt dele af Canada og USA, ødelægger veje, stopper tog, forårsager strømnedbrud og smelter kabler.

2. jul 2021 84

Trafikprofessor: »Den største myte er, at kollektiv trafik er godt for CO2 og trængsel«

Der er masser af eksempler på infrastrukturprojekter, der er blevet realiseret på trods af sløj samfundsøkonomi. Trafik-professor Otto Anker Nielsen frygter, at historien gentager sig ved de netop indledte infrastrukturforhandlinger.

9. apr 2021 34

Regeringen: Investeringer i infrastruktur ventes ikke at øge transportens udledning af CO2

Der er regnet på klimaeffekten og de samfundsøkonomiske effekter af regeringens udspil til en ny infrastrukturplan, “Danmark fremad”.

8. apr 2021 18

Eksperter om ny CO2-pris: Det trækker næppe gulvtæppet væk under nye vejprojekter

En CO2-pris på 1500 kroner, som transportministeren lægger op til, er næppe det, der får politikerne til at droppe flere vejprojekter i ny infrastrukturplan, lyder det fra flere eksperter.

10. mar 2021 11

Spørg Fagfolket: Ville beton ikke give stærkere veje i Grønland?

En læser undrer sig over, at der ikke bruges mere beton til vejene i Grønland, så de måske holdt lidt længere. Miljøchef i Nuuk forklarer sagen.

21. feb 2021 9

Professor Fosgerau i tog-debat med Klaus Ostenfeld: Analyser siger »præcis det modsatte« af din påstand

15. feb 2021 11

Bro-koryfæ i svar til professor Fosgerau: En Kattegatforbindelse uden tog vil være »et søm i ligkisten« til jernbanedriften

15. feb 2021 19

Professor-dom over 5 motorvejsforslag: Her bør skattekronerne prioriteres

Mens en økonomisk rentabel Frederikssundsmotorvej har været på tegnebrættet i årevis uden at bliver etableret, taler politikerne nu varmt om en Hærvejsmotorvej op gennem Jylland. Men det er der ikke meget ræson i, siger professor.

10. feb 2021 35