Slut med rustne undervogne: Forskere udvikler vejsaltets afløser

Vejdirektoratet ser med interesse på kinesisk asfaltmiks, der salter sig selv ved minusgrader.

23. feb 2023 18

Spørg Fagfolket: Hvorfor hælder cykelstierne mere end vejbanerne?

En læser synes, at cykelstierne hælder lige vel meget nogle steder, så det både bliver ubehageligt og måske endda farligt. Vejdirektoratet kommer med et svar.

16. mar 2022 6

Spørg Fagfolket: Hvor præcist måler Krak?

En læser undrer sig over, at den samme rute giver forskelligt resultat på forskellige kortplatforme. Krak kommer med sit bud på, hvad det kan skyldes.

1. feb 2022 6

Skrotter "optimal" vej for at beskytte lavtflyvende flagermus

Vejdirektoratet anbefaler, at Folketinget dropper et forslag, der ellers har langt det bedste samfundsøkonomiske afkast og laveste klimabelastning, af hensyn til tre flagermusarter, når der skal bygges en ny landevej til Stevns.

11. jan 2022 16

Swedish electric road inspired by childhood race track sets

MobilityTech has taken a ride in a Swedish electric bus that can charge while driving. Its developers hope that the system can lead to smaller batteries in buses as well as trucks and cars.

8. dec 2021

Første gang: Anlægsfirma skal dokumentere klimabelastning på vejprojekt

I et pilotprojekt skal klimaaftrykket på udbygningen af Fynske Motorvej dokumenteres af entreprenøren. Det skal bruges som afsæt til at implementere konkrete CO2-krav på kommende projekter.

1. nov 2021 1

Forskning: Kæmpelastbiler kan nedbringe trængsel og CO2

Man kan kraftigt reducere tomvognskørsel og brændstofforbrug fra godstransport på vejene ved at tillade længere vogntog, konkluderer AAU-forskere. En af taberne vil være jernbanen.

23. sep 2021 17

Veje vrider sig og kabler smelter: USA er slet ikke klar til klimaforandringer

Den ekstreme varme, der har ramt dele af Canada og USA, ødelægger veje, stopper tog, forårsager strømnedbrud og smelter kabler.

2. jul 2021 84

Trafikprofessor: »Den største myte er, at kollektiv trafik er godt for CO2 og trængsel«

Der er masser af eksempler på infrastrukturprojekter, der er blevet realiseret på trods af sløj samfundsøkonomi. Trafik-professor Otto Anker Nielsen frygter, at historien gentager sig ved de netop indledte infrastrukturforhandlinger.

9. apr 2021 34

Regeringen: Investeringer i infrastruktur ventes ikke at øge transportens udledning af CO2

Der er regnet på klimaeffekten og de samfundsøkonomiske effekter af regeringens udspil til en ny infrastrukturplan, “Danmark fremad”.

8. apr 2021 17