Ugens debat: Virker mundbind eller ej?

Mundbind har tilsyneladende ikke signifikant effekt på bærerens risiko for at blive smittet med covid-19 eller andre luftvejssygdomme, viser et dansk studie. Men blandt debattørerne på ing.dk var der stor skepsis over for undersøgelsen og dens konklusioner.

27. nov 2020 2

Eksperter delte i spørgsmålet om corona-vaccine til børn og unge

Mens eksperterne er enige om, at ældre og udsatte står forrest i køen til vaccinen, er de uenige om, hvorvidt børn og unge overhovedet bør vaccineres.

25. nov 2020 8

Stort dansk maskestudie: Mundbindsbrugere bliver ikke smittet signifikant mindre

Resultaterne har en stor usikkerhedsmargen, og siger ikke noget om, hvorvidt en covid-19-syg mundbindsbærer smitter mindre.

18. nov 2020 79

Ombudsmand giver Ingeniøren medhold: Frygt for panik er ikke nok til at nægte aktindsigt

I foråret afviste fem regioner at give aktindsigt i antallet af intensivpladser og respiratorer. Øverste klageinstans slår nu fast, at det var forkert.

16. nov 2020 9

Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø

Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU's ammoniakkrav.

11. nov 2020 206

Omsider: Behandling af Alzheimers bliver nu testet

Amerikanske FDA skal nu se på verdens første egentlige behandling af Alzheimers sygdom. »Et kæmpe fremskridt, hvis det virker,« understreger dansk demensforsker.

1. nov 2020

Myndigheder i vildrede: 175 minkfarme smittet - men ingen forstår hvorfor

Virologer og dyrlæger arbejder på højtryk for at finde ud af, hvorfor pelsdyrene smitter hinanden over lange afstand med en potentielt problematisk ny covid-19-variant.

30. okt 2020 13

Coronavariant fra mink rammer de fleste patienter i Nordjylland: »Særdeles foruroligende«

Ingen ved hvorfor virussen har bredt sig til over 150 minkfarme, hvor opformeringen i de små rovdyr ændrer den, så vacciner kan vise sig at have begrænset effekt.

28. okt 2020 23

Minihjerner af stamceller skal løse Alzheimer-gåden

Forskere på Københavns Universitet har dyrket 3D-strukturer af neuroner for at kunne studere, hvor og hvornår Alzheimers begynder sin udvikling. Neuronerne er skabt af stamceller fra patienters hud.

23. okt 2020

Undersøgelse af danske børn afslører: Dobbelt risiko for leukæmi på landet

En undersøgelse af over 9000 danske børn kæder afstanden til dyrkede marker sammen med risikoen for leukæmi. To år efter miljøministeren advarede om risikoen ved tre pesticider, er beviserne imod dem stadig ikke entydige.

19. okt 2020 17